Potrivit unui comunicat de presă oficial al Poliţiei Argeş, în această dimineaţă, 90 poliţişti, din cadrul I.P.J. Argeş şi Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., efectuează 28 de percheziţii, 26 în Argeş şi 2 în Dâmboviţa, la sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, tăiere fără drept şi sustragere de arbori, abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals, dare de mită şi luare de mită.

Din cercetările anterioare a reieşit că, din luna septembrie a anului 2012 şi până în prezent, pe raza judeţelor Argeş şi Dâmboviţa, persoanele în cauză ar fi achiziţionat şi comercializat material lemnos, ascunzând sursa impozabilă, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale. Materialul lemnos ar fi provenit din tăierea fără drept şi sustragerea de arbori din fondul forestier naţional.
De asemenea, există suspiciunea că o parte din personalul silvic din cadrul unor ocoale silvice private şi de stat şi reprezentanţi ai unor societăţi comerciale nu şi-ar fi îndeplinit atribuţiile de serviciu, ar fi eliberat în fals avize de însoţire a materialului lemnos, primind diferite sume de bani. Înscrisurile ce conţineau date nereale ar fi fost folosite la transportul şi comercializarea de material lemnos. Prejudiciul creat bugetului de stat este de peste 200.000 de lei.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI