25 septembrie, Ziua dăruirii, sărbătorită şi în România

0
247

 

O sărbătoare a americanilor, „Ziua Dăruirii” a fost adoptată de curând şi în România, urmând să fie celebrată anual, pe 25 septembrie.

Propunerea legislativă referitoare la această sărbătoare a fost făcută de parlamentarul Nicolae Bădălau. Proiectul „Ziua Dăruirii” prevede ca, în 25 septembrie, toți românii să fie implicați în comunitate, prin acțiuni de voluntariat, donații de alimente şi produse sau prin donare de sânge.

În Statele Unite ale Americii, „Ziua Dăruirii”, sărbătorită din 2012, este o mişcare ce reuneşte ONG-urile, instituţiile publice, companiile, dar şi oamenii simpli în tot felul de activităţi pentru comunitate.

„Dăruirea este, înainte de toate, un act profund şi personal, izvorât dintr-o nevoie umană, aceea de a fi bun, generos, de a oferi celuilalt, de a te simţi împlinit, de a-i contamina pe alţii de bucuria vieţii. A dărui din inimă, a participa la ceva anume, a ajuta pe cineva, a face un bine cuiva poate însemna şi a simţi că faci parte dintr-o comunitate pe care vrei să o faci un loc mai bun şi mai frumos, a contribui la o activitate nobilă, valoroasă. (…) Scopul promovării acestei iniţiative legislative este acela de a creşte responsabilitatea cetăţenilor de toate vârstele, de a servi toate segmentele societăţii, de a contribui la o moştenire culturală care trebuie amplificată, de a încuraja generozitatea şi implicarea socială prin instituirea unei Zile a dăruirii”, se arată în expunerea de motive a actului normativ.

De ”Ziua dăruirii” pot fi organizate de către autorităţile publice centrale sau locale şi instituţiile aflate în subordinea sau coordonarea acestora, de către societatea civilă şi persoane fizice şi juridice programe şi manifestări culturale, educative, artistice, de voluntariat, cu caracter social.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here