19 prefecţi şi trei subprefecţi au fost demişi de Guvernul Cioloş, iar printre cei care şi-au pierdut posturile se numără şi prefectul de Argeş, Mihai Oprescu, care va fi înlocuit cu Cristian Soare, şeful ITM Argeş.

Aceste demiteri vin după ce Dacian Cioloş a cerut o analiză a performaţelor acestor funcţionari, iar în urma acestora s-a constatat că unii prefecţi nu sînt suficient de competenţi. Anunţul a fost făcut în şedinţa de astăzi a Guvernului, după ce premierul s-a arătat nemulţumit de activitatea oficialilor din administraţie. Schimbarea din funcţie a celor 19 prefecţi este doar un prim pas în reforma pe care Cioloş şi-a propus încă de la începutul mandatului să o faca în interiorul instituţiilor statului, susţinand că funcţionarii publici ar trebui să fie numiţi şi evaluaţi conform unor criterii de performaţa, asemănătoare celor de la Bruxelles.

Dacian Cioloş spune că îşi doreşte ca persoanele numite în locul prefecţilor sa nu aibă legături politice, ci să obţine funcţia pe bază realizărilor profesionale. Procedura va fi, însă, diferită, de această dată. Avand în vedere timpul scurt care a mai rămas până la alegeri, nu poate fi organizat un concurs pentru ocuparea funcţiilor, ci prefecţii vor fi numiţi din rândul structurilor deja existente.

Comments

comments