Cancerul face ravagii în Argeş. Potrivit celor mai recente date ale Centrului de Implementare a Registrului Regional de Cancer Sud Muntenia referitoare la judeţul nostru, în iunie 2011 erau luaţi în evidenţă 12.647 de argeşeni bolnavi de cancer, dintre care 142 cazuri noi, diagnosticate chiar în respectiva lună.
Statistica pentru luna iunie arată că, în Argeş, au fost diagnosticate 142 de cazuri noi, 80 de bărbaţi şi 62 de femei, 79 din mediul urban şi 63 din mediul rural. În ceea ce priveşte repartiţia pe grupe de vârstă, nu a fost înregistrat niciun caz între 0 şi 20 de ani şi un singur caz între 21 şi 30 de ani, majoritatea fiind la vârste peste 41 de ani. Cel mai tânăr pacient are 29 de ani şi a fost diagnosticat cu neoplasm de timus, un organ de mic dimensiuni, situat în torace, între cei doi plămâni, în spatele osului pieptului, organ ce face parte din sistemul endocrin, iar cel mai în vârstă pacient – tot un bărbat, de 92 de ani, cu cancer de  prostată.
Cele mai frecvente cancere sunt, în continuare, la fel ca în ultimii ani, cele la plămâni – 23 de cazuri, colon – 19, sân – 18 şi prostată – 12. Nu lipsesc însă nici tumorile la vezica urinară, stomac, col şi corp uterin, pancreas, cerebral, cutanat, laringe, cancerul ovarian, renal, la amigdale, în sistemul limfatic şi la ganglioni, din care au fost descoperite între 8 şi 2 cazuri. Cele mai dificile diagnostice, prin localizarea tumorilor, au fost cancerele de bază de limbă, cel localizat în cerul gurii, pe penis sau testicol, la timus, pe esofag, tumora pelvină şi cea retroperineală, adică aproape de anus, sau cea de sub axilă. Potrivit aceleiaşi statistici, în luna iunie s-au înregistrat 106 decese din cauza cancerului, numărul total al bolnavilor rămaşi în evidenţă la sfârşitul lunii iunie fiind de 12.541 de pacienţi.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI