12 aparate radar, pe drumurile din Argeș, în minivacanța de Paști. Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Argeș vor fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte și siguranță de Sfintele Sărbători de Paști de cult Ortodox. Peste 250 de poliţişti vor fi în stradă și vor acționa pentru prevenirea evenimentelor neplăcute, protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor, precum și prevenirea evenimentelor rutiere. Astfel, în perioada 26 aprilie – 1 mai,  260 de poliţişti vor acţiona, zilnic, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice. În fiecare zi, 104 patrule de siguranţă publică vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

În perioada menţionată, sunt preconizate nouă manifestări religioase, cultural – artistice și sportive de amploare (cu participarea a peste 1.000 de persoane), pe raza municipiilor Pitești și Curtea de Argeș, precum și în comuna Poiana Lacului, la care vor participa peste 15.000 de persoane. Pe principalele drumuri naționale și autostrăzi vor fi prezenți, zilnic, 58 de polițiști rutieri, pentru prevenirea accidentelor și fluidizarea traficului pe căile de acces din zona lăcașurilor de cult și a stațiunilor turistice.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative, pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii vor folosi 12 aparate radar, în întreg județul, inclusiv echipamentele de ultimă generație (dispozitivul True Cam).

Pentru o vacanță liniștită, polițiștii argeşeni vă recomandă:

-Asigurați căile de acces în locuință, indiferent de perioada pentru care urmează să lipsiți. Totodată, nu faceți cunoscut și nu postați informații despre faptul că veți pleca în vacanță sau perioada cât veți lipsi, și stabiliți cu persoane de încredere să viziteze periodic locuința. Nu păstrați bunuri sau obiecte cu valoare materială însemnată în locuințe și contactați firme specializate pentru montarea de sisteme antiefracție.

-Conduceți cu viteză redusă, permanent adaptată contițiilor meteo și de trafic, nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante, respectați regulile de circulație și indicațiile polițiștilor rutieri.

-La deplasarea cu mijloace de transport în comun, în centre comerciale sau în alte spații aglomerate, păstrați bagajele permanent în raza vizuală, nu purtați protofelul în buzunare exterioare, la spate, ori în bagaje purtate la spate, și evitați să fiți înghesuiți.

-Când efectuați plăți, nu scoateți toată suma de bani pe care o aveți asupra dumneavoastră, ci doar suma necesară pentru plată, iar în cazul plăților cu carduri bancare, utilizați-l cu grijă. Bunurile oferite de persoane fizice, în condiții dubioase, la prețuri derizorii, pot proveni din furt sau pot să nu corespundă descrierii, fapt pentru care vă sfătuim să declinați asemenea oferte.

-Perioada sărbătorilor este un prilej pentru a vă reuni cu familia. Profitați de această împrejurare și pentru a discuta cu persoanele vârstnice, care locuiesc singure sau în locații izolate, despre diversele metode de înșelăciune (metodele Accidentul, Coletul, Pomana regelui Cioabă, ghicit, Instalatorul, cumpărarea sau oferirea de produse ș.a.m.d.).

 

 

 

 

Comments

comments