12 ambulanțe de transport nou-născuți în stare critică au intrat în dotarea IGSU

12 ambulanțe de transport nou-născuți în stare critică au intrat în dotarea IGSU, în scopul creșterii calității misiunii de răspuns la urgențe, pe zona de neonatologie. Autospeciala de tip neonatologie este destinată transportului nou născuților, în condiții de terapie intensivă, dotată cu o targă adaptată pe care este montat un incubator performant, precum și echipamente medicale specifice pentru terapie intensivă.
Cele 12 autospeciale, complet echipate, vor înlocui cele 9 ambulanțe tip neonatologie care vor rămâne ca rezervă în dotarea IGSU.
Principalele echipamente care se găsesc în dotarea ambulanțelor constau în incubator de transport, targă, saltea vacuum dedicată pentru copii, instalație fixă de oxigen, instalație fixă de aer, butelii oxigen portabil, ventilator automat, dispozitive de aspirație, defibrilator, aparat infuzie volumetrică, încălzitor prin radiație și trusă resuscitare adult.
Zece dintre autospeciale sunt achiziționate prin intermediul proiectului Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențe medicale (finanțat prin Programul Operațional Regional), iar alte două prin proiectul VIZIUNE 2020 (finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare).
Cele 12 ambulanțe vor fi repartizate astfel încât să acopere întreg teritoriul național: B-IF (2), BH (1), BV (1), CJ (1), CT (1), DJ (1), IS (1), MS (1), PH (1), SB (1) și TM (1).
Valoarea unei astfel de ambulanțe este de 888.757,85 lei (TVA inclus), valoarea totală achiziției fiind de 10.665.094,2 lei (TVA inclus).
În anul 2021, numărul total de cazuri neonat a ajuns la cifra de 1737 de misiuni. Dintre acestea, 543 cazuri grave, 429 nou născuți fiind intubați și 114 ventilați non invaziv. Totodată, din numărul total de misiuni specifice, 1400 nou născuți au fost transportați la Unitățile de Primiri Urgențe cu ambulanțe de terapie intensivă mobilă (TIM), 325 cu elicopterele SMURD și 12 cu avioanele SMURD, aflate în dotarea IGAV.
Departamentul pentru Situații de Urgență, alături de toate structurile de urgență care îl compun, în mod integrat, vor lupta în continuare pentru a furniza un serviciu de calitate cetățenilor, care în final să salveze vieți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.