11 octombrie, termen limită pentru livrarea primelor manuale de clasa a V-a din lotul celor contestate

Ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, a declarat azi, într-o conferință de presă, că până la 11 octombrie vor fi livrate 5 loturi de manuale: Istorie, Informatică și TIC, Educație tehnologică și aplicații practice, Limba modernă 1 – Limba engleză, studiu intensiv și Limba modernă 2 – Limba engleză.

De amintit că, în prezent, elevii de clasa a V-a studiază după un „Compendiu” realizat de minister ca o soluție provizorie. Acesta cuprinde lecţiile pentru toate materiile la care nu au fost gata manualele, din cauza contestaţiilor la licitaţiile pentru editarea acestora.

“€În prima zi de școală, 11 septembrie, toți elevii au avut manuale pe bănci, cu excepția celor de clasa a V-a. Termenul inițial de finalizare a programelor școlare pentru clasa a V-a a fost noiembrie 2016, dar conducerea de atunci a ministerului a prelungit acest termen. Imediat după adoptarea acestor programe, în luna martie, a fost lansată licitația pentru manualele școlare de clasa a V-a. Din 26 loturi de manuale licitate, în ziua începerii anului școlar, 7 erau distribuite în școli, alte 5 loturi — și anume Istorie, Informatică și TIC, Educație tehnologică și aplicații practice, Limba modernă 1 — Limba engleză, studiu intensiv și Limba modernă 2 — Limba engleză — vor fi livrate până la data de 11 octombrie”, a spus Pop.

Potrivit acestuia, pentru loturile Limba și literatura română, Limba modernă 1 — Limba Engleză, Limba modernă 2 — Limba franceză, Limba modernă 1/Limba modernă 2/ Limba modernă 1 — studiu intensiv, Limba germană, Matematică, Biologie, Educație socială, Geografie, Religie — Cultul ortodox, Educație plastică, Educație muzicală și Consiliere și dezvoltare personală, în cazul în care nu se vor mai depune contestații, se pot încheia acordurile-cadru pe 2 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here