10.000 de bolnavi de Hepatită C vor putea să îşi reia tratamentul. CNAS a decis să reia negocierile cu producătorii de medicamente

Reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) au anunţat, ieri, că vor relua procesul de negociere cu producătorii de medicamente, pentru tratamentul fără interferon necesar bolnavilor de hepatită cronică de tip C.

Potrivit anunţului postat pe site-ul CNAS, vor fi primi tratament aproximativ 10.000 de bolnavi, iar categoriile de pacienţi cu infecţie VHC eligibili sunt: pacienţii cu fibroză F2 asociată cu manifestări extrahepatice de tip autoimun determinate de infecţia cu virus C, pacienţii cu fibroză F2 asociată cu limfom cu celule B non-Hodkin sau hepatocarcinom, care au efectuat tratament curativ, fără semne de recurenţă, pacienţii cu fibroză F3 naivi sau experimentaţi la tratamentul cu interferon, dar şi pacienţii cu fibroză F4 – ciroză compensată, naivi sau experimentaţi la tratamentul cu interferon. Vor mai fi eligibili, de asemenea, şi pacienţii cu insuficienţă renală cronică aflaţi în dializă cu fibroză F2-F4 (ciroză compensată), pacienţii post-transplant hepatic sau post-transplant de organe solide, indiferent de gradul de fibroză, precum şi personalul medical, indiferent de stadiul fibrozei.

Ca urmare a primului contract cost-volum-rezultat, încheiat în 2015, 5.860 de pacienţi cu hepatita C aflaţi în stadiile F4 şi F3 au primit tratament fără interferon. Datele preliminare referitoare la rezultate, făcute publice de CNAS, indică faptul că aproape 99% dintre beneficiarii terapiei intzerferon-free au eliminat din organism virusul hepatic C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here