Ingrediente:
l Pulpe de pui – 1 kg
l ceapă albă – 3 bucăți medii
l usturoi – 6 căpățîni
l dovlecel – o jumătate
l marar – 3 legături
l oua – 2 bucăți
l ciuperci – 200 g.
l psyllium – 1 linguriță
l quinoa – 2 linguri
l sare – 1 vârf de linguriță
l piper – 1 vârf de linguriță
l cimbru – 1 linguriță
l tarhon – la alegere
Mod de preparare:
Se taie carnea de pui mărunt (dupa ce se înlătură pielița). Dovlecelul și ciupercile se taie bucăți mici și se amestecă apoi cu carnea, condimentele și ouăle.
Se formează fiecare chifteluță și se trece prin quinoa. Se pun chifteluțele la copt, ăn tava tapetată cu hârtie de copt.
Mod de servire:
Se servesc în sos marinat sau cu brioșe de legume.
Reţeta face parte din a 2-a ediție a programului de educaţie culinară “ 50 de săptămani în bucătăriile lumii” program derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications, în perioada februarie –・decembrie 2015. În luna martie promovăm bucătăria românească fusion iar restaurantul partener al proiectului este Symphony Romanian Fusion.