Între 12 – 19 octombrie se desfășoară în Pitești, sub egida ”Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice” o nouă acțiune de colectare a deșeurilor electrice de la populație.

Inițiată la nivel european de organizația WEEE Forum, centrul de competență numărul unu în lume în gestionarea deșeurilor electrice, această zi dedicată special pentru a trage un semnal de alarmă în privința deșeurilor electrice va avea loc in majoritatea țărilor europene, dar și in alte țări din lume, în data de 14 octombrie 2019.

Volumul deșeurilor electrice crește la nivel global cu o rată de 3-4% anual. Conform estimărilor în 2025 se vor genera circa 60 de milioane de tone de deșeuri electrice la nivel mondial. Vă puteți imagina că această cantitate este echivalentul a 290.000 de Statui ale Libertății?

În prioritățile de guvernare ale Uniunii Europene anunțate până în anul 2030, reciclarea deșeurilor electrice este din ce în ce mai necesară, mai importantă. Legislația națională care transpune standardele europene se traduce în obligativitatea de a colecta selectiv deșeurile electrice, obligativitate care îi revine atât cetățeanului, cât și autorităților locale, firmelor și instituțiilor. De aceea, colectarea deșeurilor electrice este o parte esențială a efortului colectiv care vizează protecția mediului înconjurător, dezvoltarea unor sisteme eficiente și încurajarea bunelor obiceiuri în rândul populației.

Municipiul Pitești susține protecția mediului înconjurător și își încurajează cetățenii și partenerii să fie responsabili față de mediu. Inspirați de realitatea occidentală în ceea ce privește colectarea selectivă a deșeurilor, organizăm, cu sprijinul colaboratorilor noștri, o campanie de colectare selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE).

Serviciul Local de Colectare Argeș și Primăria Pitești pun la dispoziția piteștenilor servicii gratuite de colectare, cu costuri zero! Tot ce trebuie să faceți pentru a vă debarasa de deșeurile electrice grele sau voluminoase de este să sunați la TelVerde 0800 444 800 (număr apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă, disponibil zilnic între orele 9.100-17.00). Serviciul este disponibil atât cetățenilor cât și firmelor sau instituțiilor.

Pe 19 octombrie, între orele 10.00-17.00, va fi amenajat un punct provizoriu de colectare a deșeurilor electrice în fața Primăriei Pitești. Vino cu aparatele electrice vechi sau defecte și ai șansa să câștigi unul dintre premiile oferite prin tragere la sorți: opt mașini de călcat, opt blendere, cinci mixere și o cafetieră. Tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc pe 19 octombrie, la ora 17.30, la Primăria Pitești.

Nu uitați! Deşeurile electrice au în structura lor componente non-biodegradabile, ce conţin substanţe toxice. Ajunse la groapa de gunoi sau în natură, aceste substanţe poluează solul, aerul şi apa, ne afectează tuturor sănătatea. Alegeți să respectați nu doar legislația, ci întreaga comunitate din care faceți parte și, mai ales, mediul înconjurător – colectează deșeurile electrice!

Fiți mereu informați! Pentru informații suplimentare privind colectarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice, puteți apela gratuit TelVerde 0800 444 800, disponibil zilnic între orele 9.00-17.00 sau intrați pe www.colecteaza.ro și pe www.facebook.com/asociatiarorec.ro!

Pentru detalii și informații despre campanie vă invităm să luați legătura cu reprezentantul Serviciului Local de Colectare Argeș, Liviu Trașcă, la numarul de telefon 0729 145 780.

Comments

comments