familieÎn cadrul Centrului de îngrijire de zi pentru copii aflați în situații de risc, recent a fost realizată activitatea cu tema „Rolul familiei în educarea copilului” pentru a marca Ziua Internațională a Familiei. „Stejarul crește numai unde-i pământul bun, buruienile cresc pretutindeni” (Mihai Eminescu).

La întâlnire au fost invitate:
– Școala Gimnazială „N. Cristescu” Topoloveni;
– G. P. N. ”Lumea copiilor” Topoloveni;
– Poliția Orașului Topoloveni;
– Asociația ”Sf. Dumitru” Topoloveni;
– SPAS Topoloveni;
– Liceul Teoretic „Ion Mihalache” Topoloveni;
– Părinți ai beneficiarilor.
S-a subliniat importanța schimbării atitudinii față de copilul și familia aflată în dificultate, precum și permanenta nevoie de informare a comunității și a relaționării cu aceasta în ceea ce privește serviciile oferite și beneficiile acestora pentru copii și familiile lor. Întâlnirea a abordat importanța familiei în  dezvoltarea fizică și intelectuală, în educaţia morală  și estetică.
Familia trebuie să fie un colectiv sănătos, adică în componenţa sa să existe toţi membrii care alcătuiesc în mod normal un asemenea colectiv (doi părinţi), între aceştia să fie relaţii de înţelegere, respect, întrajutorare, să trăiască în deplină armonie, să duca o viaţă cinstită, onestă.     În relaţiile dintre părinţi şi copii se impune necesitatea unui simţ al măsurii ce presupune cunoaşterea temeinică de către aceștia a structurii de personalitate a copilului pentru a-şi adecva atitudinea şi comportamentul acestei structuri. Opiniile celor doi părinţi referitoare la copil trebuie să fie convergente, iar părinţii trebuie să fie un bun exemplu, având în vedere cât de puternic este spiritul de imitaţie la copii.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI