ZIUA FĂRĂ MAȘINI LA PITEȘTI. Duminică, vino să te joci pe stradă! An de an, în intervalul 16 –・22 septembrie, se desfășoară Săptămâna Europeană a Mobilității (SEM), o campanie anuală privind mobilitatea urbană durabilă, organizată cu sprijinul Comisiei Europene, mesajul campaniei din acest an fiind „Mergi cu noi!”・- pentru a sensibiliza populația cu privire la beneficiile mersului pe jos și cu bicicleta, dar și ale unui stil de viață activ, în defavoarea sedentarismului și folosirii excesive a transportului cu mașini personale.

Scopul general al campaniei este de a încuraja autoritățile locale europene să introducă şi să promoveze măsuri de transport sustenabile şi să invite cetățenii să încerce alternative la mersul cu maşina.

În acest sens, Primăria Municipiului Pitești organizează duminică, 22 septembrie 2019, evenimentul „Ziua fără mașini”, în cadrul căruia, în intervalul orar 08:00 – 13:00, va fi închisă traficului auto o porțiune a Bd. Republicii, cuprinsă între intersecția Bd. Republicii / str. Calea Craiovei (Casa Cărții) și intersecția Bd. Republicii / Str. Constantin Zărnescu (semafor Teatru „Al. Davila”.

Timp de patru ore, între 09:00 și 13:00, piteștenii, copii și adulți, vor avea la dispoziție o întreagă stradă, pe care să se joace, să se plimbe cu biciclete, role, skateboard-uri, trotinete, bucurându-se de activitate fizică și socializare.

Vor fi prezente mai multe școli de karate, gimnastică, dansuri, fotbal și baschet, care vor oferi demonstrații de tehnici și trucuri diverse, vor fi desene pe asfalt, demonstrații de BMX, momente de dansuri sportive și de street dance, nu va lipsi nici concursul de role, cu premii și diplome pentru participanți, evenimentul încheindu-se cu un Flash Mob organizat în Piața Primăriei.

Vă invităm să fiți parte a evenimentului organizat de municipalitatea piteșteană, în parteneriat cu multe instituții și organizații din sfera publică și privată, care va oferi celor prezenți ocazia de a se bucura de activitățile pe care le pot urmări și, mai ales, prilejul de a se implica activ în concursurile cu premii ce vor avea loc.

Luați-vă, deci, bicicletele, rolele, skateboard-urile, trotinetele, creta colorată și veniți, cu mic, cu mare, duminică, de la ora 09:00, să arătăm că Piteștiul iubește sportul, mersul pe jos și, mai ales, că ne dorim un aer mai curat și o viață sănătoasă pentru copiii noștri.

La organizarea evenimentului „€ZIUA FĂRĂ MAȘINI” contribuie: Primăria Municipiului Pitești, Asociația „Piteștenii pedalează”, Centrul Cultural Pitești, LPS Pitești, ACS Școala de Karate „Tiberiu Tănase”, Asociația „Total Dance” Pitești – instructori de dans Alfred și Corina Schieb și Lisa Schieb, Olimpic Gym Argeș – Pitești – antrenor Nicoleta Andrei, ACS Ashihara Karate Pitești – instructor Mihai Vătafu, CSF „Constantin Schumacher”, Argeș Sport, Decathlon Pitești.

Duminică, 22 septembrie 2019, Mergi cu noi!

Comments

comments