Ziua comunei Bârla, un adevărat spectacol de tradiții și folclor

Primăria comunei Bârla și Consiliul Local Bârla au organizat duminică, 7 august, manifestările dedicate Zilei comunei, sub genericul ”Hora ca la Bârla”, ediția a XVII-a”. În aceeași zi, aici s-a desfășurat și deja tradiționalul Concurs Național de Dans Popular ”Floare de câmpie”, ediția a IX-a, la care au participat 22 de ansambluri din întreaga țară.

Ziua comunei Bârla s-a dovedit un adevărat spectacol, încărcat de tradiții, obiceiuri, muzică, dans și voie bună, organizat de primul gospodar al localității, primarul Gheorghe Voicu.

Alături de primarul Gheorghe Voicu, de locuitorii comunei, dar și de spectatori din zonele învecinate, au fost prezenți și senatorul Alina Gorghiu, președinte al PNL Argeș, senatorul Dănuț Bica, prefectul județului Argeș, Radu Perianu. ”Bârla are cu ce se mândri astăzi: 5 ansambluri folclorice – o realizare aproape unică între comune. Dansatorii care fac parte din ansamblurile Floricica, Călușarii Mari, Călușarii Mici, Îngerașii și Piticii sunt acum considerați de specialiști cei mai buni dansatori din județul Argeș.
I-am văzut azi pe unii dintre ei pe scenă și sunt 100% de acord cu ei.
Tocmai de aceea, a fost o mare bucurie să îl revăd pe cel mai longeviv promotor al actului artistic din zonă, persoana fără de care poate Bârla nu ar fi ajuns la această performanță, profesorul Voicu Dumitrescu, care a împlinit 85 de ani.
Precum și pe prietenul meu, cel mai bun primar din Argeș, Gheorghe Voicu, pe care îl felicit pentru susținerea și implicarea în toate proiectele culturale ale comunității. Mă bucur că i-am întâlnit familia astăzi”, transmite Alina Gorghiu

Primarul Gheorghe Voicu a primit din partea conducerii județene, prin vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, o diplomă de excelență, ca semn de recunoaștere și prețuire pentru efortul depus la dezvoltarea culturală și socială a localității, prin organizarea concursului național de dans popular “Floare de câmpie” – ediția a IX – a și a Zilelor comunei organizate sub genericul “Hora ca la Bârla”, ediția a VII-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here