„Ziua Carierei” este unul dintre cele mai vechi proiecte ale Clubului Interact Pitești, ajungând în anul 2018 la cea de-a VI-a ediție.

Vineri, 9 noiembrie, între orele 12:00-14:00, elevii de gimnaziu și liceenii piteșteni au avut prilejul de a se întâlni, la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu”, cu mulți dintre profesioniștii de top ai Argeșului, din diverse domenii, pentru a afla mai multe detalii despre profesia respectivă, pe care ar putea ajunge să o urmeze și ei.

Printre speakeri de diferite profesii (medici, avocați, manageri proiecte pe fonduri europene, auditori financiari,arhitecți, IT-iști etc.) s-a numărat și notarul public Ana Stan. „Chiar și numai uitându-te la acești tineri, înțelegi ca România are un viitor minunat! Depinde doar de noi, adultii responsabili, sa le fim bun exemplu de urmat, model de inspirație și mentori de încredere!”, a scris aceasta pe contul său de Facebook.

Fiecare dintre personalitățile prezente la eveniment a avut o masă special amenajată, la care tinerii s-au putut alătura pentru a afla detalii despre profesia respectivă și pașii  pe trebuie să îi parcurgă pentru a avea ajunge acolo, ce presupune aceasta și care este satisfacția unui astfel de job.

Printre cei mai atenți ascultători ai Anei Stan au fost elevii clasei VIII B, de la Școala Gimnazială Ion Pillat Pitești, diriginte prof. Otilia Șerban, care au descoperit în doamna notar nu doar un profesionist de excepție ci și un partener pentru viitor, în profesie, în societate și în viață.

Nu este deloc întâmplător că acest proiect ajunge la a VI-a ediție! De la an la an, din ce în ce mai mulți liceeni participă la „Ziua Carierei”, mulți dintre ei afirmând că în urma participării și-au dat seama ce li se potrivește și acum știu mult mai precis ce pași trebuie să parcurgă pentru a-și îndeplini obiectivul.

Comments

comments