Zilele Asistentului Medical Argeșean, Ediție de Colecție

813 views

Ajunsă la numărul VI, ediția din acest an a Conferinței ZILELE ASISTENTULUI MEDICAL ARGEȘEAN, cu tema ,,Indiferent de loc, în orice condiții, acces la sănătate” a fost una de colecție. Deloc întâmplător, conferința a debutat, în anul Centenarului, în orașul regal (n.r. Curtea de Argeș) acolo unde își doarme somnul de veci familia regală făuritoare a României Unite.

Evenimentul a fost organizat de Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR), filiala Argeș, în contextul în care data de 12 MAI este declarată ZIUA INTERNAȚIONALĂ A ASISTENTULUI MEDICAL.

La Curtea de Argeș, în prezența autorităților locale și a asistenților medicali, Înalt Preasfinția Sa Calinic Argeșeanul, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a dat binecuvântare organizatorilor pentru a duce la bun sfârșit toate proiectele de sănătate inițiate.

O adevărată caravană a sărbătoririi asistenților medicali, evenimentul a continuat în Câmpulung, cealaltă capitală a Țării Românești, Mioveni, oraș emblematic al modernității urbanistice argeșene contemporane, și s-a încheiat în Pitești, capitala județului.

Un adevărat tur de forță care s-a desfășurat în fața a peste 1300 de asistenți medicali din cele patru orașe.

Evenimentul de la Pitești a fost onorat cu prezența de președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, senatorii Cristina Stocheci și Gheorghe Marin, deputatul Nicolae Georgescu, președintele Casei de Asigurări de Sănătate Argeș, Daniel Mușat, directorul executiv DSP Argeș, Sorina Honțaru, directorul adjunct DGASPC Argeș, Iuliana Matei, reprezentanți ai Spitalului Județean de Urgență Pitești, ai Spitalului de Pediatrie și ai Spitalului Militar.

Cu această ocazie, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, medic de profesie, a precizat, încă o dată, faptul că sănătatea reprezintă o prioritate a mandatului său și a menționat investițiile făcute în beneficiul unităților sanitare din județ și, implicit, în beneficiul sănătății argeșenilor.

De altfel, și președintele OAMGMAMR, Estera Stămoiu, a subliniat eforturile depuse de administrația județului pentru îmbunătățirea infrastructurii medicale.

Conducerea Ordinului Asistenților Medicali Argeș a înmânat trofee asistenților medicali care s-au remarcat în desfășurarea activității. Au fost premiați, astfel, toți cei care aduc onoare profesiei de asistent medical prin împletirea armonioasă a profesionalismului cu empatia față de problemele pacienților.

Cu această ocazie, a fost prezentat un scurt film, în care s-a arătat importanța profesiei de asistent medical în sistemul de sănătate și un film care evidențiază implicarea, pe front, a familiei regale și a surorilor medicale.

Potrivit președintelui OAMGMAMR Argeș, Estera Stămoiu, dacă la începuturile instituției posibilitățile de desfășurare a activității erau reduse, între timp ,,au fost făcuți pași importanți, din punct de vedere legislativ, pentru consolidarea identității instituționale și a statutului profesiei de asistent medical ceea ce a permis inițierea și desfășurarea unor campanii și proiecte de sănătate menite să vină în sprijinul argeșenilor, dar și unei game variate de cursuri de educație continuă pentru asistenții medicali din județul nostru care au devenit, așa cum au remarcat și autoritățile, O FORȚĂ”.

S-a tras cortina, așadar, peste un eveniment remarcabil care a reunit autoritățile argeșene, reprezentanții de seamă ai unităților sanitare județene și asistenții medicali argeșeni.

Comments

comments