ZILELE ASISTENTULUI MEDICAL ARGEȘEAN – debut spectaculos la Mioveni. Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România Filiala Argeș a dat startul Conferinței ”Zilele Asistentului Medical Argeșean”, ediția a VII-a, cu tema ”Asistenții medicali, fundația sistemului de îngrijiri medicale”.

Conferința, care se va desfășura în perioada 13 – 17 Mai, a debutat la Mioveni în prezența invitaților speciali care împreună cu cei peste două sute de asistenți medicali au celebrat aniversarea a 18 ani de la înființarea organizației profesionale, precum și profesioniștii din sistemul medical argeșean care, anul acesta, vor ieși la pensie.

Evenimentul s-a bucurat de prezența vicepreședintelui Senatului, Șerban Valeca, primarului orașului Mioveni, Ion Georgescu, directorului Spitalului Orășenesc ,,Sfântul Spiridon” Mioveni, Constantin Iorgu, directorului Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Mioveni, Marius Lupu.

Aceștia au felicitat asistenții medicali pentru activitatea pe care o desfășoară în beneficiul pacienților și au felicitat conducearea OAMGMAMR Argeș pentru modul în care a știut să acționeze, de-a lungul celor 18 ani, pentru a consolida profesia pe care o reprezintă.

De altfel, echipa de conducere a instituției a fost protagonista unuia dintre cele două momente încărcate de emoție care au avut loc pe parcursul conferinței.

Sub titlul ”€8 ANI DE ORDIN –€ 18 ANI DE PROVOCĂRI ȘI ÎMPLINIRI SPRE EXCELENȚĂ”, președintele OAMGMAMAR Arges, Estera Stămoiu, împreună cu directorul departamentului dezvoltare organizațională, Clelia Florea, și cei doi vicepreședinți, Neli Homeghiu și Ioan Dumitrașcu, au prezentat cele optsprezece trepte ale principiilor și valorilor pe care le-au urmat pentru a conduce instituția către recunoașterea și succesul de care se bucură acum.

După această prezentare, președintele Estera Stămoiu, a înmânat primarului orașului Mioveni, Ion Georgescu, Trofeul ,,Împreună pentru sănătate”, în semn de mulțumiri pentru susținerea acordată și pentru demersurile făcute în beneficiul asistenților medicali și al pacienților argeșeni.

De asemenea, un moment care a emoționat sala și a răscolit suflete a fost cel în care conducerea OAMGMAMR a acordat trofeul ”ASISTENTUL MEDICAL, EROUL DIN UMBRĂ” lui Constantin Popa, asistent medical în cadrul Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Orășenesc ,,Sfântul Spiridon” din Mioveni, răsplătit în acest mod pentru o viață dedicată profesiei. Și primarul Ion Georgescu l-a răsplătit pe Constantin Popa cu o distincție în semn de apreciere pentru întreaga activitate.

Trofeul acordat celor aflați în prag de pensionare reprezintă noutatea acestui eveniment care, cu siguranță, va deveni tradiție, după cum a afirmat liderul asistenților argeșeni, Estera Stămoiu.

În finalul evenimentul, asistenții medicali din Mioveni s-au bucurat de momentele artistice oferite de organizatori semn că acestă aniversare este una așteptată și apreciată.

Comments

comments