Zile libere plătite pentru părinți, chiar dacă se redeschid școlile din 8 februarie

Unii părinţi îşi vor putea lua zile libere plătite chiar dacă autorităţile decid marţi redeschiderea şcolilor în 8 februarie, când începe semenstrul al doilea din anul şcolar 2020 – 2021. Este vorba despre părinţii elevilor care vor studia în continuare în online, fie în localităţile în care incidenţa este peste 1.5 la mia de locuitori, fie în cazul în care familia deţine adeverinţă care atestă că elevul suferă de boli cronice şi i se recomandă evitarea colectivităţii.

Părinţii care stau acasă pentru a supraveghea copiii pot primi în continuare zile libere plătite, chiar dacă școlile se redeschid. Este vorba despre un sprijin de la stat în valoare de 75% din salariu.

În octombrie, Guvernul a decis că părinţii copiilor care învaţă online vor beneficia de zile libere plătite cu 75% din salariu pentru a sta acasă cu copiii până la vârsta de 12 ani în cazul suspendării cursurilor faţă în faţă. Măsura este valabilă până la data de 30 iunie 2021, dacă suspendarea cursurilor fizice se face prin ordin al ministrului Educaţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here