Criza politică instalată în România odată cu debarcarea Guvernului Dăncilă riscă să se prelungească din cauza greutăţii cu care înaintează negocierile pentru noul executiv. În acest timp, Guvernul interimar are răspunderi limitate, din acest motiv multe proiecte fiind blocate.

“Sunt multe proiecte pentru dezvoltarea ţării, care nu pot fi demarate pentru că în prezent Guvernul nu mai poate adopta decât acte de administrare a ţării”, declara, luni, premierul interimar Viorica Dăncilă.

În prezent, din cauza acestui transfer al conducerii Executivului, mai multe domenii sunt blocate. Guvernul actual nu poate aproba anumite OUG și HG chiar dacă ele nu presupun politici în sine noi.

Ministrul interimar al Finanțelor spune că nu poate aproba două HG-uri pentru simplificarea unor scheme de ajutor de minimis așteptate de antreprenori.

Ministerul Transporturilor nu poate aproba/reaproba o serie de indicatori tehnico- economici pentru mai multe tronsoane de drumuri.

Ministerul Turismului nu poate să aprobe OUG cu extinderea voucherelor de vacanță.

La Ministerul Muncii este blocată modificarea legii pensiilor prin care 100.000 de pensionari care au lucrat în prospectare geologică în mina ar fi trebuit să beneficieze de recalcularea pensiilor.

Ministerul Dezvoltării nu poate aproba tot ce înseamnă indicatori noi pentru investiţii, chiar dacă are banii prinşi în buget.

Ministerul Fondurilor Europene nu poate semna contracte şi nici aloca banii pentru mai multe proiecte de apă uzată în mai multe judeţe: Olt, Teleorman, Buzău, Bacău, Suceava, Constanta, Dolj, Ilfov.

Comments

comments