Zeci de fapte penale în școlile din Argeș! Ce anunță prefectul de Argeș

Conferință de presă miercuri la Prefectura Argeș. Radu Perianu, prefectul de Argeș, a anunțat înființarea unei comisii mixte care să verifice unitățile de învățământ din județ. ”În urma informațiilor legate de un incident ce ar fi avut loc la o creșă din Pitești, am cerut înființarea unui comisii mixte care să verifice unitățile de învățământ. Am solicitat informații de la instituții din județ și am primit date de anul trecut până în prezent.

Încep cu informații legate de 97 de fapte penale cu incidență în unitățile de învățământ sau în zona adiacentă. Cele mai multe infracțiuni au fost sesizate privind “lovirea sau alte violențe”, 64.
De asemenea, polițiștii au fost sesizați și de 8 infracțiuni privind “purtarea abuzivă” , 8 infracțiuni de furt, 7 apeluri pentru “portul sau folosirea de obiecte periculoase”, 4 de amenințare, 3 privind abuzul în serviciu.

Din păcate, în mediul rural a fost sesizată și o infracțiune privind “agresiunea sexuală”, o alta de distrugere și una privind “ultrajul contra bunelor moravuri”.

Jandarmeria Argeș a constatat 175 de fapte cu caracter contravențional petrecute în școli. 137 pe consumul de tutun, 29 legate de ordinea și liniștea publică și 9 fapte legate de combaterea efectelor pandemiei de COVID 19. Sancțiunile au fost aplicate pentru 163 de elevi!

Referitor la fumatul în unități de învățământ, am făcut și noi o verificare. Chiar colegii din Prefectură au surprins mai multe persoane care nu respectau această lege. În consecință, am cerut Poliției Argeș și Jandarmeriei Argeș să transmită către Inspectoratul Școlar Județean datele celor prinși că au fumat în școli. Iar, conducerea ISJ să ceară ca ei să fie sancționați și conform regulamentelor de ordine interioară. Printr-o adresă am solicitat să fie transmise informații nominale cu avertismentele sau amenzile date încă din 2021 până în prezent”, transmite Radu Perianu, prefectul județului Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.