Yves Caracatzanis părăseşte Dacia pentru Avtovaz. Mutarea reprezintă o promovare

0
144

Alliance Rostec Auto BV a anunțat astăzi promovarea lui Yves Caracatzanis pe postul de Președinte-Director General al AVTOVAZ, începând cu 1 iunie 2018.

Nicolas Maure își păstrează poziția de Președinte-Director General al AVTOVAZ până pe 31 mai 2018 și va continua să monitorizeze redresarea financiară a companiei, precum și implementarea planului strategic al Groupe Renault, în calitate de Senior Vice-President Groupe Renault, Director de Operațiuni al Regiunii Eurasia și, începând cu 2 aprilie 2018, Vice-Președinte al Consiliului de Administrație al AVTOVAZ.

Yves Caracatzanis este în prezent Director General Groupe Renault România, unde coordonează toate activitățile comerciale și industriale. Este și Președinte-Director General al Automobile Dacia SA, una din mărcile auto cu cel mai rapid ritm de creștere din Europa și cea mai mare companie privată din România.

În cadrul parcursului său, Yves Caracatzanis a ocupat anterior pozițiile de Director Industrial al Regiunii Eurasia și Director Supply Chain Groupe Renault. Și-a început cariera în Renault în 1992.

„€AVTOVAZ își continuă planul de redresare, îmbunătățindu-și considerabil vânzările și rezultatele financiare în 2017” a declarat Serguei Skvortsov, Președintele Consiliului de Administrație al AVTOVAZ. „Mulțumirile mele sincere lui Nicolas Maure pentru contribuția sa la performanța AVTOVAZ. În ciuda incertitudinilor actuale, compania este pe calea cea bună pentru redresarea sa financiară. Cu Yves Caracatzanis, prevedem continuarea creșterii vânzărilor LADA în Rusia și în străinătate, optimizarea costurilor în intern și a colaborării cu furnizorii, precum și reînnoirea gamei de vehicule LADA în scopul implementării planului strategic al AVTOVAZ pe termen mediu.”.

„€AVTOVAZ are un rol cheie în planul strategic Drive the Future al Groupe Renault” a declarat Nicolas Maure, Vice-Președintele Consiliului de Administrație al AVTOVAZ și Președintele Regiunii Eurasia a Groupe Renault, grup care deține participarea majoritară în Alliance Rostec Auto BV, o întreprindere comună ce controlează AVTOVAZ. „Cu Yves Caracatzanis, vom continua strategia de dezvoltare stabilită și vom reuși să răspundem provocărilor pe termen scurt. Suntem optimiști în ceea ce privește viitorul pieței ruse pe termen lung și al AVTOVAZ, primul constructor auto național.”

DESPRE Groupe Renault

Constructor de automobile din 1898, Groupe Renault este prezent în 127 de ţări şi a vândut  3,76 milioane de vehicule în 2017. În prezent, are peste 127.000 de angajați, 36 de situri de fabricație și 12.700 de puncte de vânzare la nivel mondial. Pentru a răspunde marilor provocări tehnologice în viitor şi a continua strategia de creştere rentabilă, Grupul se sprijină pe dezvoltarea sa la nivel internaţional. Mizează pe complementaritatea celor cinci mărci (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine şi Lada), pe vehiculul electric şi pe alianţa sa unică cu Nissan şi Mitsubishi.

DESPRE COMPANIA DE STAT ROSTEC

Compania de stat Rostec a fost creată în 2007 în Rusia pentru a promova dezvoltarea, producerea și exportul de produse civile și militare cu nivel de tehnicitate ridicat. Regrupează 700 de companii. Nouă dintre ele formează în prezent holdinguri care operează în domeniul militaro-industrial, iar altele cinci își desfășoară activitatea în domeniul civil. Douăzeci și două din aceste societăți sunt controlate direct de către Rostec. Aceasta din urmă deține numeroase mărci recunoscute: Avtovaz, Kamaz, Elicoptere Rusia, precum și VSMPO-AVISMA. Entitățile din componența Rostec sunt localizate pe 60 de teritorii din Federația Rusă, iar produsele lor sunt comercializate în peste 70 de țări. Rostec a realizat o cifră de afaceri de 1040 miliarde de ruble în 2013 și beneficiază de deduceri fiscale de peste 138 de miliarde de ruble.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here