Integritate și integrare profesională. Direcția Generală Anticorupție, în colaborare cu Facultatea de Poliție din cadrul  Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” a organizat astăzi, 23 martie, la sediul unității de învățământ din București, un workshop dedicat problemei integrității profesionale în activitatea Ministerului Afacerilor Interne.

Înscris în seria manifestărilor care marchează sărbătorirea, la 25 Martie, a Zilei Poliției Române – 135 ani de activitate – evenimentul a avut ca obiectiv principal identificarea aspectelor fundamentale ale integrării socio-profesionale ale unui absolvent al Academiei de Poliție în cadrul structurilor M.A.I., cu accent pe identificarea așteptărilor studenților asupra viitoarei activități profesionale, analiza percepției acestora asupra profesiei de ofițer M.A.I., precum și obținerea unui feed-back referitor la modalitățile de adaptare, acumulare și asimilare organizațională. Rolul acestei activități este de pregătire a viitorilor absolvenți pentru adaptarea corespunzătoare la mediul profesional în care își vor desfășura activitatea, dar și de înțelegere a modului în care procesul de adaptare a influențat performanța profesională a ofițerilor care au absolvit această unitate de învățământ.
Workshop-ul a fost susținut de specialiștii Direcției Generale Anticorupție, Inspectoratului General al Poliției Române și ai Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” și a beneficiat de participarea studenților, precum și a tinerilor absolvenți ai acestei instituții de învățământ.

Fiecare categorie de participanți și-a adus aportul în discuție prin prisma preocupărilor legate de viitorul loc de muncă și criteriile în alegerea profilului de activitate în cazul studenților, dar și a experienței primului contact cu munca operativă în cazul unui absolvent și rigorile activității specifice centrate pe profesionalism și integritate.
Evenimentul a reprezentat un exercițiu de dezbatere liberă pe subiectul integrității și integrării profesionale, având în vedere nevoia de promovare a valorilor pozitive ale organizației polițienești, dintre care cele mai importante sunt onestitatea și integritatea, profesionalismul, etica, deontologia și obiectivitatea.

Fotografii de la eveniment puteți vizualiza pe pagina de internet a DGA/Galerie foto, precum și pagina de facebook https://www.facebook.com/Directia-Generala-Anticoruptie-270959077417/

Comments

comments