Wekeend-ul trecut, în perioada 13 – 15 noiembrie, peste 60 de poliţişti rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş au acţionat pe raza de competenţă pentru prevenirea şi combaterea nerespectării dispoziţiilor legale de către conducătorii de vehicule.

Astfel, 61 de poliţişti rutieri au acţionat pe drumurile din judeţ cu 34 de autospeciale, pentru restabilirea climatului de disciplină rutieră în rândul conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii rutieri au aplicat 384 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 78.269 lei, au reţinut în vederea suspendării dreptului de circulaţie 37 de permise de conducere şi au retras 10 certificate de înmatriculare.

30 dintre permisele de conducere au fost reţinute pentru depăşirea cu peste 50 de km/h a vitezei legale pe tronsoanele de drum, iar 7 pentru alte abateri la regimul rutier.
 
Prinşi în timp ce ciculau cu 120 km/h în localităţi argeşene

Astfel, sâmbătă, 14 noiembrie, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş au depistat un bărbat pe DN7C, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii Vâlcele, fiind înregistrat cu aparatul radar cu viteza de 121 km/h. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 945 de lei, iar ca măsură complementară i-a fost reţinut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de circulaţie pentru 90 de zile.

Duminică, 15 noiembrie, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş au depistat un bărbat pe DN65, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii Cerbu, fiind înregistrat cu aparatul radar cu viteza de 117 km/h. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 945 de lei, iar ca măsură complementară i-a fost reţinut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de circulaţie pentru 90 de zile.

ATENŢIE, VITEZA UCIDE!

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată condiţiilor meteo şi de trafic şi să acorde o atenţie sporită pietonilor. Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

BIROUL DE PRESĂ

Comments

comments