Weekend epuizant pentru salvamontiștii argeșeni: 4 acțiuni de salvare extrem de dificile!

Pentru salvatorii montani argeșeni, weekendul trecut a fost unul absolut epuizant, fiind nevoiți să intervină în nu mai puțin de 4 acțiuni, în toate zonele de competență. Turiștii care s-au încumetat pe trasee mult mai grele decât le permit forțele și experiența, mulți dintre ei echipați total necorespunzător, și-au pus în pericol viața lor, dar și salvatorilor nevoiți să intervină.

La acțiunea pentru acordarea primului ajutor și extracție unei persoane ce a acuzat stare de rău în zona Leota-Românescu a acționat patrula din Baza Voina ca echipa de prim răspuns, sprijinită de a doua mașină cu echipa de sprijin din Câmpulung. Deși s-a încercat extragerea cu un elicopter SMURD, acest lucru nu a mai fost posibil. Victima a fost găsită de către colegii DSU fără semne vitale și nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Corpul neînsuflețit a fost evacuat terestru, la drumul forestier.
Formațiunea Nucșoara a intervenit pentru evacuarea unei femei cu fractură de tibie din Zbuciumatu-Galbena, la întoarcerea din Moldoveanu.
Salvatorii de la Cota 2000 Transfăgărășan au ajutat o femeie epuizată și cu atac de panică pe poteca Moș Gore.

Formația Câmpulungul a intervenit să direcționeze doi turiști deciși să coboare direct pe Tambura, ceea ce ar fi fost o greșeală, așa că au plecat „la interceptare”. În același timp, o parte din câmpulungeni au fost în sprijin la Nucșoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.