Vrei să înveţi să zbori, să faci paraşutism sau planorism? Aeroclulul României a dat startul încrierilor la cursuri gratuite. Aeroclubul României demarează azi, 14 ianuarie, inscrierile la cursurile de pilotaj si parasutism.

Pentru cei care au varsta de maxim 23 de ani, impliniti, cursurile sunt gratuite. Sistemul este acelasi de zeci de ani: se parcurg cursurile, se dau examene din acestea si primii 10-25, in ordinea mediilor realizate, obtin un loc gratuit pentru a efectua pregatirea in zbor la planorism, parasutism sau avioane ultrausoare. La parasutism se dau si probe de pregatire fizica.

“Dupa obtinerea licentei, cei care prezinta aptitudini pentru sporturile aeronautice, isi continua pregatirea gratuita in loturile judetene in vederea participarii la competitiile judetene, nationale si chiar internationale. Cei mai buni in activitatea de planorism sau cea cu aeronave ultrausoare pot obtine un curs gratuit de PPL si pot ajunge sa realizeze zboruri acrobatice cu avionul.

Cu multa seriozitate si timp alocat acestui sport, orice tanar poate ajunge in cativa ani de zile in loturile nationale de parasutism, planorism, avioane ultrausoare sau avioane usoare. Membrii nostri pot deveni instructori sau isi pot continua pe cont propriu pregatirea pentru a deveni piloti pe alte categorii de aeronave mai mari” este mesajul lui George Rotaru – preşedintele Aeroclubului României.

În momentul de faţă, flota pentru pregatirea tinerilor elevi si a sportivilor legitimaţi cuprinde 80 de planoare, 8 avioane ultrausoare, 45 de avioane de scoala, antrenament, acrobatie, tractare planoare si lansari parasutisti precum si 170 de parasute.

Cei interesaţi pot afla detalii tehnice privind inscrierile si desfasurarea cursurilor de la Aerocluburile locale, pe Facebook/Aeroclubul Romaniei sau pe email.

 

Comments

comments