Votul în diaspora, în impas. Autorităţile române recomandă votul prin corespondenţă, din cauza situaţiei epidemiologice. Premierul Ludovic Orban recomandă MAE să-i informeze din timp pe românii din diaspora asupra modului în care pot vota la alegerile parlamentare.

Preferabil ar fi, spune premierul, votul prin corespondență, având în vedere situația epidemiologică.

La rândul său, ministrul de externe, Bogdan Aurescu, a anunțat că doar două țări nu permit organizarea de secții de votare, în timp ce cu multe altele există acorduri de principiu:

„Până în acest moment sunt doar două ţări, Malta şi Nigeria, care au comunicat oficial în scris că nu se pot organiza secții de votare pe teritoriile lor, dar în rest există acorduri de principiu sau preliminarii din partea unor state cum ar fi Austria, Belgia, Italia, Canada, Elveția, Franța, Germania, Republica Moldova, Olanda, Marea Britanie, Spania, Statele Unite, Ungaria, Turcia și mai sunt și altele care au comunicat acest acord de principiu, sigur, toate aceste acorduri depind de evoluția pandemiei pe care nimeni nu poate să o prezică în momentul de față” a declarat ministrul de Exterrne, Bogdan Aurescu.

Până acum, aproape 16.200 de români din străinătate s-au înscris pentru votul prin corespondență.

Comments

comments