Vortexul polar continuă să facă ravagii în ţară. Ninsorile se mută azi în Transilvania

Meteorologii anunță că ninsorile din Moldova se vor muta astăzi și în centrul țării, în zona Transilvaniei.

Directorul ANM, Elena Mateescu, a explicat în direct la Antena 3 CNN că România s-a mai confruntat cu o astfel de avertizare cod portocaliu de ninsori în luna aprilie, în urmă cu șase ani. Mai exact, în 2017.

„Pentru zilele următoare, în continuare apariția și menținerea ninsorilor în special în zona de munte și nu în ultimul rând în Moldova, dar și zonele din partea de nord-vest și centru a țării. Ninsorile se vor transforma, ulterior, în precipitații lichide, după episodul în care vorbim de ninsori, fapt care va conduce la o atenție deosebită, pentru că se va produce fenomenul de polei iar pentru cei care se vor afla în trafic va fi important de cunoscut această situație. În 2017, în intervalul 17-24 aprilie, am avut în zona Carpaților Meridionali, de Curbură dar și în Moldova un cod portocaliu de ninsori” a explicat directorul ANM, Elena Mateescu, la Antena 3 CNN.

Între timp, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi dimineața, o nouă avertizare cod roșu de ninsoare și viscol pentru mai multe localități din județele Iași, Suceava, Neamț și Botoșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.