Vor fi aduşi medici din străinătate ca să dezlege misterul îmbolnăvirii bebeluşilor din Argeş

0
229

Pentru că nu s-a reuşit să afle până acum cum s-au infectat bebeluşi din Argeş cu bacteria ucigaşă, care a făcut deja trei victime, autorităţile din România cer ajutorul medicilor din străinătate.

Conform ministrului Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a luat legatura cu Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile încă din 10 februarie 2016 şi fost efectuate demersuri pentru sosirea unei echipe de specialişti ai Centrului în vederea acordării de sprijin în efectuarea investigatiilor pentru depistarea cauzelor de îmbolnavire de la Argeş.

Patriciu Achimaş Cadariu, ministrul Sănătății, s-a aflat în această dimineață la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Mbebelusi

arie Curie”  Ministrul Sănătății a discutat cu personalul medical despre starea de sănătate a copiilor din județul Argeș internați în Capitală.

“€Am mers personal la micuții internați să văd care este starea lor de sănătate. Am constatat că părinții au mare încredere în personalul medical. Am discutat cu conducerea spitalului și m-am asigurat că au la dispoziție toate medicamentele necesare în terapia sindromului hemolitic uremic” a declarat ministrul Sănătății Patriciu Achimaş Cadariu.

În prezent, în spitalul bucureștean mai sunt internați 8 copii, 5 dintre aceștia fiind cu evoluție favorabilă internați în secția de nefrologie, ceilalți 3 în stare staționară, dar gravă, internați în secția de terapie intensivă (ATI).
Ministerul Sănătății va continua anchetele epidemiologice, precum și investigațiile administrative în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here