Vodafone Romania lanseaza astazi un abonament social care raspunde nevoilor de comunicare ale persoanelor surdo-mute si include, gratuit, smartphone-ul Vodafone Smart 4, cu aplicatia pentru situatii de urgenta SOS surdo-muti, dezvoltata in colaborare cu Fundatia Vodafone Romania, pre-instalata.

Abonamentul, in valoare de 5,5 Euro (fara TVA), include SMS-uri nelimitate in reteaua Vodafone, 25 de minute nationale, 100 MB trafic de date si 100 de SMS-uri nationale, alaturi de smartphone-ul Vodafone Smart 4.

Pe smartphone, persoanele surdo-mute au, pre-instalata, aplicatia SOS surdo-muti, care isi dovedeste utilitatea in situatiile de urgenta. Astfel, Fundatia Vodafone Romania, in colaborare cu Asociatia Samaritenilor din Romania, a dezvoltat un sistem de comunicare si avertizare in timp real, care se incadreaza in standardul Total Conversation- Sign, Type and Speak, sistem ce asigura autonomia unei persoane cu deficiente de auz si vorbire in a solicita ajutor de urgenta independent prin mesaje generice predefinite.

Prin noua aplicatie, utilizatorii au acces la un call-center specializat, dedicat, accesibil non-stop.

Peste 300 de utilizatori au optat deja pentru noile abonamente sociale insotite de aplicatia SOS surdo-muti, iar judetele cu cei mai multi beneficiari sunt Tirgu Mures, Oradea, Arad, Iasi si Timisoara. Aplicatia si-a demonstrat deja utilitatea, iar 3 persoane au primit ajutor in regim de urgenta medicala.

Aplicatia SOS surdo-muti permite unei persoane cu deficiente de auz si vorbire sa transmita catre un dispecerat informatii despre o situatie de urgenta. Aplicatia asigura transmiterea de informatii legate de starea de sanatate a utilizatorului catre operatorii din dispecerat prin mesaje generice predefinite si are o gama larga de optiuni, asigurand transmisia alertei de urgenta pentru organele de ordine publica si pentru pompieri.

SOS surdo-muti asigura autonomia fiecarei persoane cu deficiente de vorbire si auz, acestea putand solicita ajutorul de urgenta, independent, chiar si intr-o stare de sanatate si constienta alterata, prin mesaje generice predefinite.

De asemenea, transmiterea mesajului text ajuta salvatorii la accesul la informatii vitale pentru sanatatea utilizatorului aplicatiei, in caz de interventie medicala.

Aplicatia este compatibila cu terminalele cu sistem de operare Android si este pre-instalata pe smartphone-urile Vodafone Smart 4 ale utilizatorilor noului abonament social.

Pentru mai multe informatii, vizitati www.vodafone.com.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI