Vlad, pompierul argeșean, salvator și în timpul liber

0
57

”Cum ar face orice om responsabil, colegul nostru din cadrul Secției de Pompieri Costești, plutonier adjutant Vlad Cristian Oprescu, a fost omul potrivit, la locul potrivit. Acesta a demonstrat că nu este salvator doar la serviciu, ci și în timpul liber, dând dovadă de solidaritate”, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș.

În după-amiaza zilei de 12.01.2022, când se deplasa pe raza localității Albota, a fost martorul unui accident rutier produs între două autovehicule, care s-a petrecut chiar în fața sa. Deși se afla în mașină alături de fata lui de numai cinci ani, instinctul de salvator l-a făcut să oprească autoturismul și să se îndrepte în grabă către cei care aveau nevoie de ajutor.

În timp ce se deplasa către incident, a apelat numărul de urgență 112 pentru a comunica situația și a solicita sprijinul necesar colegilor. Ajuns la fața locului, a constatat că o femeie de 22 de ani a rămas imobilizată în mașină, aceasta prezentând leziuni la cap și membrul inferior drept.

În momentul în care a încercat să ajute victima să iasă din mașină, a constatat că ușa era blocată, motiv pentru care, datorită construcției sale atletice – fiind Campion național Unisight la judo pe MAI, la categoria +100 kg, a reuși deblocarea femeii și cu ajutorul celorlalți participanți la trafic au scos-o din mașină.

Mai mult decât atât, salvatorul a asigurat și primul ajutor victimei, curățând și pansând rana de la nivelul capului.

Aflându-se în colectivul ISU Argeș de peste 14 ani, colegii săi spun despre el că este un pompier devotat, și faptul că a ales meseria cu inima se reflectă în acțiunile sale întreprinse în viața de zi cu zi.
”Siguranța semenilor reprezintă pentru pompieri o preocupare constantă. Acest aspect a fost demonstrat încă o dată și de colegul nostru. Felicitări, Vlad!”, este mesajul transmis de ISU Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here