Virusul ucigaş din China a ajuns în Europa, patru cazuri fiind deja înregistrate în Marea Britanie, şi, de asemenea, în mai multe ţări asiatice şi în Statele Unite. În acest timp, la nivel mondial sunt dezbateri de amploare pentru a stopa răspândirea virusului.

În China, zece oraşe au fost izolate, iar autorităţile au început construcţia unui spital special pentru pacienţii diagnosticaţi cu acest virus, care va fi gata în şase zile. Oraşele închise au o populaţie totală mai amre decţât România, sunt complet izolate de restul lumii, iar la Beijing au fost anulate chiar şi festivităţile Anului Nou Chinezesc.

Până acum, 25 de oameni au murit şi alţi 830 de oameni sunt diagnosticaţi cu virusul ucigaş.

Reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) monitorizează minut de minut situaţia fără precedent şi caută măsuri care să stopeze propagarea virusului, după ce încă patru oraşe, în afara celor trei au fost închise.

Deocamdată, nu a fost declarată starea de urgenţă la nivel global. Măsuri de prevenire au fost adoptate în toată lumea. Deocamdată, niciun purtător al virusului nu a fost identificat în Europa. Dar în Marea Britanie, nouă oameni au fost testaţi şi aşteaptă, acum, rezultatele.

Presa occidentală scrie că 10.000 de persoane ar fi căzut pradă noului virus numai în Wuhan. Cele mai multe victime sunt bătrâni care sufereau şi de alte boli cronice, precum Parkinson sau diabet. Cea mai tânără victimă avea 48 de ani, iar cea mai în vârstă 89.

Specialiştii bănuiesc că virusul provine de la şerpi şi a suferit mutaţii care-l fac şi mai periculos. Alte posibile surse sunt viezurii şi şobolanii.

Comments

comments