Viorica Dăncilă, prima măsură pro-Bruxelles din postura de premier al României

991 views

Viorica Dăncilă, noul premier, a decis, în prima şedinţă de Guvern, luarea de măsuri pentru rezolvarea acţiunilor Comisiei Europene împotriva României. Decizia este considerată una care care pare să întărească dialogul şi conformarea României la cerinţele UE.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, că în prezent sunt în curs 55 de acţiuni cu risc de infringement împotriva României. “Vom avea astăzi o notă privind stadiul acţiunilor în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor declanşate de către Comisia Europeană împotriva României. În prezent, sunt în curs 55 de acţiuni cu risc de infringement”, a declarat Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Ea a precizat că, în fiecare lună, va fi făcută o evaluare pentru a fi dispuse măsurile care ţin de Guvern.

“Lunar vom avea o astfel de evaluare, astfel încât toate aceste măsuri, care ţin de Guvernul României, să poată să fie rezolvate într-un termen cât mai scurt. O parte dintre acestea vor trebui însă soluţionate de Parlamentul României”, a arătat Dăncilă.

Totodată, şefa Guvernului a amintit că marţi a avut “o întâlnire extrem de bună” cu comisarul european Corina Creţu.

“Insist să creştem dimensiunea europeană a guvernării noastre şi să încercăm să folosim la maximum oportunităţile pe care le avem”, a mai afirmat Dăncilă.

Comments

comments