Vinul de la nunta Ebei, disponibil şi la „Casa Vinului” din Piteşti

Nunta Elenei Băsescu, mezina preşedintelui ţării, poate fi considerată, de departe, evenimentul monden numărul 1 al anului. Cum la o astfel de nuntă invitaţii au fost aleşi pe sprânceană, nici meniul nu a făcut rabat de la calitate, mai ales băutura. Dacă la tărie a dominat whiskey-ul, în ceea ce priveşte vinul servit la nunta Ebei, acesta a fost ales din cele mai bune soiuri de la Cramele Recaş: Cuvee Uberland şi Solo Quinta, primul – o capodoperă a vinurilor roşii, iar cel de-al doilea a fost desemnat cel mai bun vin din lume în 2011, la un concurs din Franţa.

Pentru că, de fiecare dată, „Casa Vinului” din Piteşti şi-a răsfăţat clienţii cu cele mai rafinate soiuri de vin, din această săptămână sunt disponibile şi pentru argeşeni cele două sortimente servite la nunta Elenei Băsescu.

Cuvee Uberland este o capodoperă a vinurilor roşii

Cuvee Uberland este o a capodoperă vinurilor roşii a Cramelor Recaş. Începând cu strugurii selectaţi manual din zone foarte mici din cele mai bune parcele ale podgoriei Cramelor Recaş, este vinificat „meşteşugăreşte”, apoi învechit în barrique transilvănean timp de 14 luni. Este pur şi simplu cel mai bun vin roşu al Cramelor Recaş produs vreodată. Compus atent dintr-o selecţie din cele mai bune soiuri de Merlot (85%), Cabernet (10%) şi Fetească Neagră (5%), este deja cel mai medaliat vin al Cramelor Recaş – cu un succes răsunător la Concursul Mondial din Bruxelles 2008, unde a câştigat medalia de aur, iar la Mundus Vini 2008, în Germania, a câştigat o medalie de argint (la ambele competiţii au având de concurat cu 5.000 – 8.000 de vinuri, câte au fost înscrise în „întrecere”).

 

Solo Quinta de la Cramele Recaş, cel mai bun vin din lume

Solo Quinta este un asamblaj de cinci soiuri de struguri, patru albi şi unu roşu – vinificat ca strugure alb. Realizarea acestui vin reprezintă o premieră pentru vinificaţia românească, dar mai ales o inovaţie şi o dovadă de curaj a vinificatorului australian Hartley Smithers, care a dorit să combine soiuri de origine internaţională şi naţională.
Solo Quinta a reuşit, încă de la lansare, să impresioneze juraţii la competiţii naţionale şi internaţionale de renume. În 2011, Solo Quinta a fost ales drept cel mai bun vin din lume la cel mai prestigios concurs de vinuri din Franţa, concurs considerat drept unul dintre cele mai importante din domeniu. În ceea ce priveşte preţul, o sticlă de Solo Quinta poate fi achiziţionată la un preţ de 86 de lei, iar una de Cuvee Uberland, la 103 lei.
Pentru mai multe detalii despre calitatea excepţională a celor două sortimente de vin, specialiştii de la „Casa Vinului” vă aşteaptă în Piteşti, pe strada Exerciţiu, bl D17 – parter (colţ cu str. Vasile Lupu). Relaţii la telefon: 0722.457.972.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.