Vinerea neagră pentru primarul demis al Piteștiului, Cornel Ionică. Azi află dacă se poate întoarce la primărie. Primarul ales al Piteştiului, Cornel Ionică, a fost demis de prefectul de Argeş după ce a fost găsit incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI).

“În temeiul art 26 din Legea 340/2004 republicată, s-a emis ordin prin care se constată încetarea de drept, înainte de termen, a mandatului de primar, coform legii 176/2010, legii 340/2004, respectiv Raportului de evaluare al ANI, nr. 13908/G/II – 2016. Cu drept de plângere la Tribunalul Argeș în termen de 10 zile de la comunicare”, a transmis Prefectura Argeș pe data de 25 martie.

Ordinul a fost emis ca urmare a hotărârii definitive a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) prin care Ionică a fost declarat în conflict de interese administrativ, confirmând astfel concluzia ANI.

Cornel Ionică a avut la dispoziţie 10 zile în care putea contesta ordinul în instanța de contencios administrativ, pentru a cere suspendarea și anularea acestuia. Evident, el a profitat de oportunitatea de a ataca ordinul în justiție.

Azi, 5 aprilie, se va judeca prima parte a cerinţelor lui Ionică respectiv suspendarea aplicării ordinului. Dacă cererea îi va fi admisă, el se va întoarce la Primărie pentru a continua să îşi exercite mandatul. Întoarcerea va fi însă temporară, până ce instanţa va judeca a doua parte a cererii, respectiv anularea ordinului prefectului. Cum această etapă poate dura mult, este posibil chiar ca, în situaţia în care acesta revine în funcţie, să ajungă până la a-şi termina mandatul, care expiră de drept anul viitor, când sunt programate alegeri locale.

Comments

comments