Vinerea neagră pentru primarul demis al Piteștiului, Cornel Ionică. Azi află dacă se poate întoarce la primărie

550 views

Vinerea neagră pentru primarul demis al Piteștiului, Cornel Ionică. Azi află dacă se poate întoarce la primărie. Primarul ales al Piteştiului, Cornel Ionică, a fost demis de prefectul de Argeş după ce a fost găsit incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI).

“În temeiul art 26 din Legea 340/2004 republicată, s-a emis ordin prin care se constată încetarea de drept, înainte de termen, a mandatului de primar, coform legii 176/2010, legii 340/2004, respectiv Raportului de evaluare al ANI, nr. 13908/G/II – 2016. Cu drept de plângere la Tribunalul Argeș în termen de 10 zile de la comunicare”, a transmis Prefectura Argeș pe data de 25 martie.

Ordinul a fost emis ca urmare a hotărârii definitive a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) prin care Ionică a fost declarat în conflict de interese administrativ, confirmând astfel concluzia ANI.

Cornel Ionică a avut la dispoziţie 10 zile în care putea contesta ordinul în instanța de contencios administrativ, pentru a cere suspendarea și anularea acestuia. Evident, el a profitat de oportunitatea de a ataca ordinul în justiție.

Azi, 5 aprilie, se va judeca prima parte a cerinţelor lui Ionică respectiv suspendarea aplicării ordinului. Dacă cererea îi va fi admisă, el se va întoarce la Primărie pentru a continua să îşi exercite mandatul. Întoarcerea va fi însă temporară, până ce instanţa va judeca a doua parte a cererii, respectiv anularea ordinului prefectului. Cum această etapă poate dura mult, este posibil chiar ca, în situaţia în care acesta revine în funcţie, să ajungă până la a-şi termina mandatul, care expiră de drept anul viitor, când sunt programate alegeri locale.

Comments

comments