Vin americanii! Convoaiele cu tehnică militară vor străbate azi tot Argeșul

Vin americanii! Convoaiele cu tehnică militară vor străbate azi tot Argeșul
Ieri seară, primele elemente de tehnică militară ale detașamentului SUA care va purta denumirea Task Force (TF) Cougar au intrat în țara noastră pe la punctul de trecere a frontierei Nădlac, judeţul Arad. Este vorba despre trei convoaie, fiecare coloană de mașini fiind formată din 20 de camioane care transportă blindate Stryker și alte echipamente militare.
După ce au înnoptat pentru odihna personalului militar imediat după intrarea în țară, cele 20 de camioane din primul convoi s-au pus în mișcare din nou azi dimineață, la ora 5. Un nou popas va fi făcut la Sibiu, după care mașinile vor intra pe Valea Oltului
Autovehiculele din compunerea coloanei, însoțite de autospeciale ale Poliției Militare, se vor deplasa, după trecerea frontierei de stat, pe ruta Arad – Deva – Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Pitești – București – Mihail Kogălniceanu.
Pentru o bună desfăşurare a traficului, Poliția Militară va dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra eventualelor restricții rutiere.

MAPN a informat că restul tehnicii de luptă, precum și militarii acestui batalion vor sosi în România în perioada imediat următoare.

Regimentul 2 de Cavalerie va mobiliza un escadron de cavalerie în România, ca măsură care arată angajamentul nostru pentru Alianța NATO. În spatele meu şi în jurul nostru puteți vedea aceste cuvinte devenite realitate.

Soldații noștri pregătesc pentru transport vehiculele Stryker şi alte echipamente importante pentru misiune, iar primii soldați din Regimentul 2 de Cavalerie au ajuns în România în ultimele 24 de ore.

Alături de vehiculele Stryker pe care le vedeți aici, câțiva din cei mai buni bărbați și femei ai Americii au plecat deja sau urmează să plece către România în zilele următoare. Ei reprezintă baza acestei echipe armate combinate incredibile și membri mândri ai acestei Alianțe.

Misiunea clară a acestor soldați este de a demonstra angajamentul nostru ferm către aliații noștri. Din baza avansată din România, soldații noștri vor lucra îndeaproape cu forțele din țara gazdă și parteneră. Împreună, vor realiza antrenamente dure, realiste, care vor crește gradul de interoperabilitate şi încredere”, a declarat Joe Ewers, colonel în Regimentul 2 de Cavalerie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here