VIDEO! Spitalul viitorului urmează să fie pus în funcțiune anul viitor, în Mioveni

1,287 views

VIDEO! Spitalul viitorului urmează să fie pus în funcțiune anul viitor, în Mioveni. Primarul Ion Georgescu a anunțat că anul viitor, în iulie-august, Spitalul Orășenesc Mioveni va fi pus în funcțiune. Noul spital se va întinde pe o suprafață de peste 17.000 mp construiți, va avea 170 de paturi și este prevăzut cu patru săli de operație, din care una este dotată cu angiograf pentru intervenții cardio-vasculare. Finisajul exterior al spitalului este o fațadă ventilată alcătuită din materiale moderne. Aceasta are izolație atât hidro cat și termică, iar costurile intreținerii vor fi foarte reduse. De asemenea, Unitatea de Primiri Rrgențe va găzdui patru ambulanțe și patru posturi.

Ioan Cârstocea, directorul general al Eyecon Medical, compania care construiește spitalul din Mioveni, a prezentat aparatura de ultimă generație cu care acesta va fi dotat: ” Spitalul se va întinde pe o suprafață de peste 17.000 mp construiți, 170 de paturi și este prevăzut cu patru săli de operații, din care una dotată cu angiograf pentru intervenții cardio-vasculare. De asemenea, în acest spital, cu adevărat al viitorului, veți putea găsi două săli de nașteri și o sală pentru operații de cezariană, aparatură de radiologie la cel mai înalt nivel, rezonanță magnetică nucleară, computer tomograf, aparate de radiologie fixă și mobilă. Cu alte cuvinte, toată aparatura medicală de care trebuie să beneficieze un spital la adevărate standarde europene.

Construcția în sine, proiectarea și circuitele din blocul operator fac în așa fel încât orice risc de infecție nosocomială să fie redus la zero. Suprafețele sunt ușor de dezinfectat și de întreținut. Manevrabilitatea ușilor de acces și a echipamentelor, instalația de ventilație și climatizare reduc aproape de zero riscul de infecții nosocomiale. De ce aproape de zero? Pentru că factorul uman este cel mai important, echipa medicală va trebui să sfințească locul!”.

Comments

comments