VIDEO! Prezentare inedită la Școala de Comunicare a PMP din Argeș. Dr. Sorin Mazilescu și rapsodul Grațian Bădescu, invitați speciali

730 views

VIDEO! Prezentare inedită la Școala de Comunicare a PMP din Argeș. Dr. Sorin Mazilescu și rapsodul Grațian Bădescu, invitați speciali. PMP Argeș a fost gazda Școlii Regionale de Comunicare a PMP, desfășurată în perioada 23 – 25 noiembrie, eveniment cu peste 50 de participanți din 18 organizații. În prima parte a evenimentului, oaspeţii au făcut cunoştinţă cu frumuseţile Argeşului, într-o conferinţă susţinută de lect. univ. dr. Sorin Mazilescu, cu tema „Adevăr poetic și adevăr istoric în miturile Argeșului”. Dr. Sorin Mazilescu a proiectat căluşul de la Bârla, tehnici de olărit şi de confecţionat butoaie din zona Argeşului şi a Muscelului, dar și o varietate de costume populare.

”Vorbea domnul președinte Bulf despre niște lucruri extraordinare pe care le are Argeșul. Am făcut un colaj pe care vreau să vi-l prezint pornind de la partea istorică a județului, câteva date despre așezare, populație, dar și cele două mituri: legenda meșterului Manole și legendele Cetății Vlad Țepeș”, a precizat Sorin Mazilescu.

În An Centenar, la invitația președintelui Cătălin Bulf au fost prezenți și rapsodul Grațian Bădescu, tatăl acestuia – profesorul de istorie Cezar Bădescu și naistul David Sturzeanu, originar din comuna argeșeană Corbi. Cei doi artiști au deschis Școala de Comunicare cu melodii patriotice.

Comments

comments