Rezultatele celor 40 de percheziţii efectuate miercuri, 13 iulie, în Argeş: aproape jumătate de kg. de aur, 228.000 de lei , 9 drujbe şi 3 autoutilitare, care ar fi fost folosite în activitatea infracţională.

Cel mai important, salvarea din lanţuri a cinci persoane, victime ale reţelei infracţionale. Întreaga activitate a avut ca punct de plecare informările primite de către ofiţerii de crimă organizată de la poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Berevoeşti.

La data de 13 iulie, 160 de poliţişti din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi Craiova şi I.P.J. Argeş sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti, împreună cu reprezentanţi ai D.G.A.S.P.C. Argeş, au efectuat 40 de percheziţii domiciliare, pentru probarea activităţii infracţionale a 90 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni de exploatare a persoanelor vulnerabile.

În urma percheziţiilor, au fost indisponibilizaţi 228.000 de lei, susceptibili a proveni din infracţiuni de exploatare a persoanelor vulnerabile, aproape un kilogram de bijuterii din aur, 9 drujbe, precum şi 3 autoutilitare care ar fi fost folosite în activitatea infracţională.

De asemenea, poliţiştii au depistat 5 persoane, 3 adulţi şi 2 minori, care ar fi fost exploatate de cei în cauză, fiind preluate de reprezentanţii D.G.A.S.P.C. Argeş.

Întreaga operaţiune a fost realizată în urma informărilor primite de la poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Berevoeşti.

Reamintim că, în această dimineaţă poliţiştii Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi Craiova, şi I.P.J. Argeş, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti, împreună cu reprezentanţi ai D.G.A.S.P.C. Argeş au efectuat 40 de percheziţii domiciliare, pentru probarea activităţii infracţionale a 90 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni de exploatare a persoanelor vulnerabile.

Din cercetări a reieşit că membrii grupării ar fi desfăşurat activităţi de comerţ cu material lemnos, procurat atât legal cât şi susceptibil a proveni din tăieri ilegale.

Pentru comercializarea materialului lemnos, cei vizaţi ar fi recrutat mai mulţi bărbaţi, profitând de imposibilitatea de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa ori de starea lor de vădită vulnerabilitate, pe care i-ar fi transportat şi adăpostit în gospodării, cu scopul de a-i supune la îndeplinirea de servicii în mod forţat.

Totodată, persoanele exploatate ar mai fi fost obligate la efectuarea de munci gospodăreşti sau la practicarea cerşetoriei.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI