VIDEO! Polițiști din Argeș, amenințați de un șofer cu o butelie

În urma informațiilor apărute în spațiul public, și în baza delegării din partea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Argeș aduce la cunoștință următoarele:

”În noaptea de 14 spre 15 noiembrie, în jurul orei 00:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului, care acționau în filtru rutier pe raza aceleiași localități, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, al cărui conducător și-a continuat deplasarea.

Polițiștii au pornit în urmărirea acestuia, până la locuința sa, unde, pentru a-i determina să nu ia măsurile legale, bărbatul în cauză ar fi amenințat că, în cazul în care va fi sancționat, va provoca distrugeri autospecialei și sediului secției de poliție. Pentru a crea convingerea că amenințarea este reală, bărbatul a ieșit din locuința sa cu o butelie, cu care s-ar fi îndreptat către polițiști, agitând-o în direcția acestora, și ar fi aruncat cu obiecte în direcția polițiștilor și autospecialelor sosite la fața locului”.

Bărbatul de 32 de ani, din comuna Poiana Lacului, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 725 de lei, conform OUG 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, fiind aplicată și măsura suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile, ca urmare a neopririi la semnalul polițistului. Totodată, ca urmare a nerespectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, acesta a fost sancționat cu două amenzi, în valoare totală de 4.000 de lei.

De asemenea, în cauză, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj.

În seara zilei de ieri, 19 noiembrie, după administrarea probatoriului, procurorul de caz a dispus reținerea pentru 24 de ore a celui în cauză, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie dispuse măsuri preventive împotriva acestuia.

Bărbatul are antecedente pentru infracțiuni contra patrimoniului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here