VIDEO! Plin de cerșetori pe centrul Piteștiului! Polițiștii locali au dat amenzi

În acest weekend, polițiștii locali au acționat atât în zona centrală a municipiului Pitești, cât și în apropierea lăcașurilor de cult, unde au depistat 22 de persoane care practicau cerșetoria. Au fost date amenzi de 3.150 de lei.

”Cersetoria, din pacate, a devenit un fenomen des intalnit in mai toate orasele din Romania si nu numai. Trebuie sa constientizam faptul ca generozitatea prin oferirea de bani persoanelor care cerșesc poate susține activitatea infracțională a unor rețele de trafic de persoane, poate încuraja absenteismul și analfabetismul, relele tratamente aplicate minorilor, persoanelor cu dizabilități sau persoanelor vârstnice, sau exploatarea persoanelor vulnerabile prin cerșetorie. Mai mult decat atat, sunt persoane care prin faptul ca mimeaza un hanicap, atrag mila cetatenilor castigand destul de bine prin inselatorii de acest gen. Este cazul si numitului M.C.. din Matasaru de 62 de ani care sub pretextul ca este invalid, apela la mila trecatorilor, avand si o carja pentru a fi mai credibil. La vederea politistilor locali, acesta s-a ridicat , iar dupa ce a primit sanctiunea contraventionala, a parasit sprinten zona, dupa cum se poate vedea si in filmarea atasata.Acesta le a povestit politistilor locali faptul ca a paracticat multi ani cersetoria in Germania si a castigat destul de bine pana cand a fost depistat si trimis in Romania.

Actiuni de acest fel vor continua si in perioada urmatoare”, transmite Bogdan Aristănțoiu, purtător de cuvânt al Poliției Locale Pitești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here