VIDEO! Mașini abandonate în Pitești, ridicate de polițiștii locali. Amenzi de până la 2.000 de lei pentru proprietari. Echipe de la Administrația Domeniului Public Pitești și polițiști locali au desfășurat miercuri, 27 martie, o acțiune de ridicare a mașinilor abandonate. Astăzi au fost ridicate două mașini abandonate de pe raza orașului Pitești, autoturismele fiind duse în parcul auto de la Târgul Săptămânal.

Potrivit Poliției Locale Pitești, în acest an sunt în lucru 97 de cazuri de mașini abandonate. Dintre acestea, în urma somațiilor, 70 au fost deja ridicate de proprietari, iar 9 au fost reparate și repuse în circulație. Sunt și cazuri de mașini abandonate care încă nu pot fi ridicate de pe domeniul public (8 autovehicule), deoarece se află sub sechestru, fac parte dintr-un proces sau proprietarii sunt decedați.

Procesul pentru ridicarea unei mașini este însă unul greoi. Pentru ca o mașină să fie considerată abandonată și astfel să fie ridicată de pe domeniul public, minim un an de zile, aceasta nu trebuie să fie mișcată de pe loc. Apoi se verifică și se identifică proprietarul, ca după 10 zile acesta să primească o somație. După 20 de zile de la primirea somației, dacă proprietarul nu a ridicat-o de pe domeniul public, acestuia i se trimite amenda acasă (1.000 – 2.000 de lei). Abia după alte 40 de zile, mașina poate fi ridicată de polițiștii locali cu ajutorul unei echipe de la ADP Pitești.
Sursa video Facebook Sorin Apostoliceanu: https://www.facebook.com/sorin.apostoliceanu/videos/630753334052659/

Comments

comments