VIDEO! Mai multe locuințe, curți și subsoluri din Pitești au fost inundate. Zone afectate de inundații: cartierul Trivale; strada Câmpulungeni; calea Drăgășani; Pătrașcu Vodă; Tancodrom; Făget.

”Au fost inundate subsoluri, locuințe, curți, o parcare. În majoritatea cazurilor apa nu este în cantități foarte mari. În teren sunt 8 echipaje de pompieri cu mijloacele de intervenție specifice. În acest moment intervin pompierii de la Detașamentele de Pompieri Bradu și Pitești, iar pe măsură ce situația va evolua, vor veni în sprijin echipaje de la celelalte unități de pompieri din teritoriu”, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș.

Reamintim că Administrația Națională de Meteorologie a emis două coduri galbene și unul portocaliu de averse torențiale, vijelii, descărcări electrice și cantități mari de apă.

Prima avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată va fi valabilă de luni, 15 iunie, ora 10:00, până marți, 16 iunie, ora 10:00.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

De asemenea, meteorologii au emis si un cod portocaliu, valabil de luni, 15 iunie, ora 13:00, până marți, 16 iunie, ora 03:00.

Astfel, în după-amiaza zilei de luni, 15 iunie și în prima parte a nopții de luni spre marți, 15/16 iunie, în Oltenia, Banat, Crișana și local în Transilvania și Muntenia vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 70…80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină.

Cel de-al doilea cod galben va fi valabil de marți, 16 iunie, ora 10:00, până joi, 18 iunie, ora 10:00

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Meteorologii anunță că gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării, pe tot parcursul săptămânii.

Comments

comments