Poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Pitești, împreună cu jandarmii argeșeni, au organizat și desfășurat o acțiune, în Târgul Săptămânal din Municipiul Pitești, prin care s-a urmărit asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, fluidizarea traficului în zonă, dar și respectarea măsurilor de conduită socială și de prevenirea răspândirii virusului SARS COV- 2.

Începând cu 2 iulie, Târgul Săptămânal din Pitești și-a reluat activitate. Astfel, polițiștii piteșteni au acționat, în această locație, iar în urma abaterilor constatate, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, conform Legii 55/2020, pentru nepurtarea măștii de protecție, o sancțiune, în valoare de 200 de lei, conform Legii 61/1999 și șase sancțiuni, în valoare totală de 2.340 de lei, conform O.U.G 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, polițiștii au desfășurat activități de prevenire, prin care au adus la cunoștința agenților economici și a persoanelor desemnate pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii 55/2020, să informeze permanent angajații, dar și clienții că este important să respecte măsurile de protecție individuală, de distanțare socială și de igienă personală.

La acțiune au participat aproximativ 20 de polițiști, jandarmi și polițiști locali din comuna Bradu.

”Amintim faptul că portul măştii de protecţie este în continuare obligatoriu în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale, precum și în spații publice deschise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun”, transmite IPJ Argeș.

Comments

comments