VIDEO! Incendiu puternic la o primărie din Argeș. Focul a fost pus intenționat

Mai multe autospeciale de stingere ale ISU Argeș intervin în localitatea Beleți-Negrești, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu care a izbucnit la primărie și la două anexe ale acesteia. Alarma s-a dat după ora 3 dimineața.

Incendiul s-a manifestat violent la etajul 1 al primăriei și acoperișul acesteia, o magazie de lemne, o încăpere dintr-o anexă și generalizat la o altă anexă unde era arhiva primăriei și alte birouri. Nu au fost victime. În interiorul construcțiilor au ars și documente.

La locul evenimentului este și conducerea ISU Argeș, iar intervenția este coordonată de către Inspectorul șef. Incendiul a fost localizat și încă se lucrează pentru stingerea focarelor. Exista posibilitatea ca flăcările să se extindă la celelalte încăperi și vecinătăți, însă pompierii au împiedicat propagarea acestora.
Forțe alocate: 6 autospeciale pentru stins incendii, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat și 3 autospeciale de primă intervenție și comandă. Alimentarea cu apă la locul intervenției s-a făcut în navetă de la un hidrant care se afla la câțiva kilometri distanță.
Potrivit ISU Argeș, cauza probabilă de izbucnire a incendiului este folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru generarea incendiului. Etajul 1 și acoperișul primăriei, suprafață totală de aproximativ 300 mp, iar anexa în care se afla și arhiva, suprafața anexei este de circa 100 mp.

”În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere și efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, în vederea identificării autorului/autorilor și luarea măsurilor legale care se impun”, transmite IPJ Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here