Un incident ciudat petrecut pe o stradă din Botoşani. Protagoniştii au fost un bărbat de aproximativ 40 de ani şi un câine maidanez. Bărbatul traversa pe trecerea de pietoni aflată în zonă. La un moment dat, un câine aflat în plină viteză, probabil speriat de moarte, trece în viteză pe mijlocul străzii şi îl trântește la pământ pe pieton. Nu a păţit însă nimic şi a continuat să meargă. Imaginile au fost făcute publice de oamenii legii pe ”Atenţie Poliţia Botoşani”, o pagină de pe reţelele sociale.

Replica genială a Ministerului Afacerilor Interne, după ce polițiștii au fost întrebați ironic dacă patrupedul poate fi acuzat de părăsirea locului accidentului
Am primit acest video cu întrebarea:

Câinele care alerga după o mașină poate fi acuzat de părăsirea locului accidentului?
Răspuns:
1. Recomandăm tuturor pietonilor să se asigure temeinic atunci când traversează, chiar și pe trecerea de pietoni. Pericolul poate apărea oricând fie pe 4 roți, fie pe 4 picioare și cu coadă.
2. Părăsirea locului accidentului, fără încuviințarea poliției sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulație, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Însă, cum câinele nu conducea un vehicul, desigur răspunsul este NU.
3. Îi rugăm pe conducătorii auto să conducă preventiv pentru evitarea producerii unor accidente, mai ales că au la îndemână mai multe posibilități: cunoașterea semnelor de circulație și… frâne mai bune decât ale cățelului din imagine.
P.S. Legenda spune că mașina este urmărită și în acest moment de câine”.

Comments

comments