(VIDEO) Anunţul făcut în 22 decembrie 1989, de la Televiziunea Română, a băgat populaţia Argeşului în stare de şoc: Piteştiul poate să dispară complet de pe harta ţării!

Revoluţia din Decembrie 1989 a lăsat în urma ei o serie de enigme încă neelucidate. Spre exemplu, nici acum, după 26, nu știm mai nimic despre aşa zişi teroriști.

În după amiaza zilei de 22 decembrie 1989, la scurt timp după fuga cuplului Ceaușescu, Televiziunea Română a declanșat una dintre cele mai odioase operaţiuni diversioniste, cunoscută acum drept prima „Revoluţie în direct“.

La o astfel de diversiune a fost supusă şi populaţia Argeşului, care a intrat în stare de şoc după un anunţ făcut la televiziunea publică.
Şi cine poate fi mai competent în descâlcirea iţelor diversiunii decât Cazimir Ionescu, cel care, în 22 decembrie 1989, grăia poporului prin Televiziunea Română Liberă:
„O coloană blindată motorizată se îndreaptă spre Piteşti pentru a ocupa punctul atomic, rafinăria, rezervoarele de cianură, barajul de la Curtea de Argeş! Odată cu căderea acestor puncte oraşul Piteşti poate să dispară complet de pe harta ţării! Cerem armatei să intervină! Cerem poporului să se deplaseze de urgenţă, să intervină … aviaţia să intervină, toţi cei care pot face ceva să împiedice coloana blindată motorizată care se îndreaptă spre Piteşti! Ne paşte o mare primejdie!”, anunţa Cazimir Ionescu.

Din fericire nu a fost decât o ştire falsă pe care doar Cazimir Ionescu ştie de ce a făcut-o la televiziunea publică. Îl puteţi admira pe Cazimir Ionescu rostind aceste nemuritoare cuvinte în înregistrarea video de mai jos (minutul 05:41).

„Fiţi foarte atenţi la actele de diversiune care ar putea fi puse la cale de rămăşiţele dictaturii ceauşiste”, mai spunea Cazimir Ionescu la TVR în 22 decembrie 1989 (minutul 01:31).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.