Adăpostul de câini de la Smeura se află numai la câțiva km de Pitești, în comuna Moșoaia, în satul Smeura. Biobaza se întinde pe o suprafață de peste 4 ha, adăpostind cei peste 6000 de câini în 33 de padocuri, zone de carantină, recuperare și zone special amenajate pentru pui și mame cu pui. De asemenea, câinii cu probleme speciale au parte de un spațiu amenajat pentru nevoile lor.

Adăpostul de câini de la Smeura, în Cartea Recordurilor

Adăpostul de maidanezi de la Smeura este cel mai mare adăpost din lume, iar în urmă cu câţiva ani, acesta a intrat în Cartea Recordurilor. Însă nu este singurul merit. Potrivit directorului bazei Smeura, Ana Maria Voicu, „Supapa noastră este în Germania, avem transport. Adopţiile în Germania sunt foarte bune, bine verificate. Am avut şi săptămâni mai nefericite pentru noi, cu 20-30 de câini, am avut şi mai bune, cu 50-60. Am făcut şi adopţii în România, însă am renunţat. Oamenii nu au respectat ce au spus şi câinii pe care i-am dat spre adopţie i-am găsit înapoi pe stradă, aruncaţi sau alţi oameni care de asemenea au adoptat câini de la noi au venit cu ei înapoi la doar câteva ore pe motiv că aceştia nu se acomodează. Nu poţi cere nimănui să se acomodeze cu o locuinţă nouă în câteva ore, însă oamenii nu înţeleg şi renunţă. Aşa că am hotărât să nu mai facem adopţii în România”.
La baza Aulim sunt aduşi zilnic câini adulţi şi pui abandonaţi pe stradă, animale care au nevoie şi de îngrijiri medicale, câini maltrataţi şi bătrâni. Aceştia sunt îngrijiţi şi hrăniţi, mâncarea fiind trimisă din Germania. 2 tone de mâncare se foloseşte zilnic pentru hrănirea  acestor animale. „Doamna Ute Langenkamp a infiintat doua organizatii de protectia animalelor, una in Germania – Tierhilfe Hoffnung e.V. si AULIM in Romania, cea din Germania finantand in totalitate adapostul de la Smeura asigurand toate cheltuielile necesare pentru buna functionare: hrana pentru caini, vaccinuri, medicamente, reparatii, intretinere, constructii, utilitati, salarii. Începând cu anul 2013 doamna Ute Langenkamp s-a pensionat și conducerea adăpostului de la Smeura a fost preluată de către domnul Matthias Schimdt, pregătit și instruit special de către aceasta. Domnul Schmidt este și președintele Tierhielfe Hoffnung e.v., firma care finanțează în întregime adăpostul”, a declarat directorul bazei Smeura, Ana Maria Voicu.

Sterilizare gratuită

„Oferim ajutor proprietarilor de câini (masculi şi femele) şi pisici, prin sterilizare GRATUITĂ. Deţinătorii sunt rugaţi să-i aducă pentru sterilizare la sediul asociaţiei din satul Smeura, comuna Moşoaia. Pentru un numar mai mare de caini si pisici (10 – 15) putem asigura transportul gratuit”, a precizat directorul bazei Smeura.

Asociatia Ute Langenkamp Iubiti Maidanezii AULIM Smeura – Mosoaia – Arges
Ana Maria Voicu: mobil 0733929351; tel/fax 0248294466
Email: adapost.aulim@yahoo.com; voicu_ana_gigi@yahoo.com
Site: aulim.ro

Comments

comments