Valul de aer polar care a pus stăpânire pe Europa a pătruns și în România iar meteorologii au anunțat că a avut loc și prima ninsoare de la noi din țară, la altitudini înalte.

La stația Meteo Vlădeasa, în munții Apuseni, s-a despus și primul strat de zăpadă. S-a întâmplat la 1836 metri, iar temperaturile au scăzut până sub zero grade. Temperatura resimțită a fost de -10 grade.

“Încă de aseară, staţia meteo automată care funcţionează în Baza Salvamont Dochia a înregistratsd primele temperaturi negative ale sezonului de toamnă-iarnă. În jurul orei 23,00, temperatura a coborât în jurul valorii de minus 1 grad iar în această dimineaţă a ajuns la minus 4 grade Celsius”, au postat pe Facebook salvamontiştii din Neamţ. Conform acestora, turiştii au fost avertizaţi încă de duminică de scăderea temperaturilor şi li s-a recomandat celor care vor să facă ascensiuni în masivul Ceahlău să aibă echipament de iarnă şi conduită corespunzătoare.

Şi colegii argeşeni de la Cota 2000, din Făgăraş, au avut de furcă aseară cu prima ninsoare din an care a acoperit, în doar câteva minute, întreaga zonă. Potrivit reprezentanţilor Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, la Bâlea Lac, doar 5 kilometri mai departe, s-au înregistrat, luni după-amiază, lapoviţă şi ninsoare, iar în cursul nopţii acestea au fost chiar mai abundente, temperatura ajungând la minus 7 grade Celsius.

Meteorologii spun că temperaturile vor rămâne scăzute până joi, iar apoi vremea se va mai încălzi.

Comments

comments