VIDEO! 55 de șoferi, amendați în doar 2 ore, în Argeș. Beat la volan, la 8 dimineața

Pe 11 august, în intervalul orar 07.00-09.00, pe raza întregului județ, poliţiştii argeșeni au desfășurat acțiuni, în sistem integrat, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică. Acțiunile au avut scop preventiv, iar în cele două ore, polițiștii din cadrul structurilor rutiere, ordine publică și transporturi au verificat modul de respectare a normelor rutiere, a transportului de marfă și de material lemnos.

În urma abaterilor constatate, polițiștii au aplicat aproape 100 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 27.000 de lei, dintre care, 55 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză și a fost constată o infracțiune de conducere sub influența alcoolului.

Au fost reținute 13 permise de conducere, astfel: trei pentru consumul de alcool, șapte pentru nerespectarea regimului legal de viteză, două pentru depășiri neregulamentare și unul pentru neoprirea la semnalul polițiștilor. De asemenea, a fost retras și un certificat de înmatriculare. Totodată, polițiștii de ordine publică au verificat, în aplicația SUMAL, legalitatea transporturilor de material lemnos, nefiind constatate nereguli.

Șofer beat, la 8 dimineața

În cadrul acțiunii desfășurate pe DN 73, pe raza localității Mărăcineni, polițiștii Serviciului Rutier Argeș au depistat, în jurul orei 08.00, un bărbat de 41 de ani, din Mioveni, care conducea un autoturism, pe sensul Pitești-Câmpulung, în timp ce se afla sub influența alcoolului. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal.

”Astfel de acțiuni punctuale vor continua și în perioada următoare și vor viza și alte categorii de verificări”, transmite IPJ Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.