Viceprimarul din Vlădești, cercetat penal pentru schingiuirea unui câine. Un câine legat de mașină a fost târât pe șosea în comuna argeșeană Vlădești, iar la volanul mașinii se afla chiar viceprimarul localității, Şerban Leonard Iustinian. Bietul căţel încearcă să se opună şi pentru că nu merge singur, e pur şi simplu târât pe picioare, fără niciun fel de milă. Maşina e condusă pe acostamentul şoselei, cu avariile pornite, cu viteză redusă.

Proprietarul câinelui este fostul primar, Moise Cristinel.

Poliţia argeşeană s-a sesizat din oficiu şi a deschis un dosar de cercetare penală pentru rănirea sau schingiurea unui animal, potrivit Legii 205/2004 privind protecţia animalelor. Astfel, viceprimarul comunei Vlădești este cercetat penal pentru rănirea animalului. De asemenea, câinele a fost ieri consultat de un medic veterinar și se așteaptă rezultatele.

Referitor la situația creată, viceprimarul Leonard Șerban a publicat pe contul său de Facebook varianta sa.

“Buna seara! După cum ați văzut și dvs în presă și pe facebook, ce s-a întâmplat ieri în jurul orei 16:45, când mă întorceam de la serviciu, doresc să vin cu precizări privind această situație. Câinele era scăpat cu lanțul după el, eu l-am văzut pe marginea șanțului, l-am cunoscut și l-am agățat în spatele mașinii deoarece era agresiv, l-am sunat pe proprietar și m-a rugat să-l duc acasă. Mergând foarte încet pe marginea drumului, când a trecut autobuzul și a claxonat, câinele s-a speriat și s-a tras înapoi, de aceea pare că este târât ceea ce nu este adevărat. Și eu sunt iubitor de animale și am încercat să evit să fie lovit de o mașină sau să muște pe cineva. După cum se poate observa din fotografia făcută astăzi și după constatările medicului veterinar, câinele nu a pățit nimic, iar proprietarul mi-a mulțumit. Din păcate o faptă bună a fost interpretată greșit”.

El şi-a făcut şi o poză alături de căţelul devenit subiect de presă.

 

Comments

comments