Viceprimarul din Ciomăgești, reținut pentru că a intimidat și amenințat martorii într-un dosar penal

Actualizare: Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, fata de bărbatul de 32 de ani, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de influențarea declarațiilor.

Viceprimarul comunei Ciomăgești, Argeș, Cristian Georgescu, a fost reținut de polițiștii argeșeni într-un dosar penal în care este acuzat de influențarea declarațiilor. Potrivit autorităților, vicele ar fi folosit poziția sa pentru a pune presiune pe mai mulți martori, încercând să îi determine să își schimbe declarațiile într-un caz penal în care el era cercetat pentru furtul unor panouri de informare din comună. Unul dintre martori a depus o plângere oficială în acest sens, iar în urma anchetei, marți, viceprimarul a fost dus la audieri și reținut 24 de ore.

„În ziua de 18 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Drăganu, au continuat cercetărilor într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de influențarea declarațiilor.

Din cercetări a rezultat că, începând cu luna noiembrie 2024, un bărbat de 32 de ani, din comuna Ciomăgești, ar fi exercitat în mod repetat presiuni asupra unui bărbat de 48 de ani, din aceeași localitate, prin acte de intimidare și amenințări, încercând să îl determine să își retragă declarațiile date în calitate de martor, într-un alt dosar penal, având ca obiect o infracțiune de furt calificat.

Persoana în cauză a fost condusă la sediul poliției în baza unui mandat de aducere, iar după finalizarea activităților, s-a dispus reținerea sa pentru 24 de ore.

În cursul zilei de astăzi, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive, conform prevederilor legale” a transmis Poliția Argeș.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor săvârșirii infracțiunii.

„Precizăm că această etapă face parte dintr-un proces penal aflat în desfășurare, în cadrul căruia sunt respectate toate drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală. De asemenea, persoanele cercetate beneficiază de prezumția de nevinovăție până la o eventuală soluționare definitivă a cauzei” se mai arată în comunicatul Poliției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.